Ministrul Educației, anunț crucial pentru elevi: Sunt trei scenarii. Decizia finală, pe 2 februarie!

Ministrul Educației a făcut noi declarații cu privire la redeschiderea școlilor. Sorin Cîmpeanu a susținut că sunt trei scenarii claii cu privire la această problemă, iar decizia va fi luată împreună cu toate autoritățile competente.

24 ian. 2021, 22:29
Ministrul Educației, anunț crucial pentru elevi: Sunt trei scenarii. Decizia finală, pe 2 februarie!

Ministrul Educației, anunț crucial pentru elevi. Tototdată, acesta a subliniat faptul că hotărârea finală va fi luată chiar pe 2 februarie.

Ministrul Educației, anunț crucial pentru elevi. Când află școlarii și profesorii dacă vor începe școala fizic

„Avem în vedere trei scenarii. Decizia finală O nouă discuție va avea loc pe 2 februarie. Responsabilitatea e partajată în dată de 2 februarie. Autoritățile sanitare cu competență trebuie să se pronunțe”, a explicat Sorin Cîmpeanu.

Noua tulpină a virusului Sars-Cov-2, varianta britanică, nu schimbă deocamdată decizia privind redeschiderea școlilor, anunță Ministrul Educației. Astfel, din cei 2,9 milioane de elevi din România, jumătate s-ar putea întoarce în bănci pe 8 februarie.

Am primit asigurări, din partea celor care au competenţa să se exprime cu privire la evoluţia epidemiologică, asupra faptului că şansele de schimbări spectaculoase sunt foarte mici, aşa că şcolile se vor deschide după scenariile deja anunţate.”, a spus Sorin Cîmpeanu!

În privința recuperării materiei, ministrul a spus că este de dorit ca acest lucru să se întâmple începând cu luna februarie, odată cu reîntoarcerea copiilor în școală.

„Avem un program (…) cu cinci ore, numărul mediu pe săptămână, vreme de 16 săptămâni, februarie -martie, aprilie-mai. (…) Dacă sunt cinci ore pe săptămână, e ușor de imaginat o oră în plus în fiecare zi sau poate mai puțin, sau poate mai mult”, a spus ministrul, adăugând că programul de recuperare a materiei va fi stabilit în urma evaluării făcute de fiecăre cadru didactic.

Ministrul Educației a explicat că prioritate au la vaccinare cei care lucrează în grădinițe deoarece acestea se vor menține deschise chiar și în scenariul roșu până la o rată de infectare de cel mult 6 la mia de locuitori:

„Numărul celor care vor să se vaccineze a fost de 168.000. Numărul crește zilnic, semnificativ. Am prioritizat cadrele didactice. În grădinițe este planificat prioritar pentru vaccinare întreg personalul”, a explicat ministrul.

Citește și: Presiuni pentru redeschiderea şcolilor. Sorin Cîmpeanu, precizări după consultările cu sindicatele