Ministrul Educaţiei, anunţ important pentru elevi şi părinţi. Ce se întâmplă din toamnă

Monica Anisie propune ca pentru la toamnă să nu mai existe niciun copil care să nu aibă acces la tehnologie, la învățarea asistată de tehnologie. Ministerul va pregăti și lecții filmate.

02 mai 2020, 05:23
Ministrul Educaţiei, anunţ important pentru elevi şi părinţi. Ce se întâmplă din toamnă

Ministrul Educaţiei Monica Anisie îşi propune ca ministerul să fie pregătit pentru varianta în care şcolile vor rămâne închise şi în septembrie şi îşi propune ca la toamnă să nu mai existe niciun copil care să nu aibă acces la tehnologie.

”Propun ca pentru la toamnă să nu mai existe niciun copil care să nu aibă acces la tehnologie, la învățarea asistată de tehnologie”, a declarat ministrul Educației Monica Anisie la Antena 1. Oficialul a mai anunțat că în același timp ministerul va pregăti și lecții filmate petnru toate clasele, „pentru acele materii care la care putem să facem anumite lecții interesante și atractive pentru elevi”.

 

Ministrul Educație a declarat că, ”dacă cumva, Doamne ferește, ne vom întâlni cu aceeași situație pe care o avem astăzi în septembrie, atunci trebuie să fim pregătiți și să nu mai existe ceea ce este astăzi. Pentru că, haideți să fim sinceri, am fost puși într-o situație cu care România nu s-a mai întâlnit și nimeni în lume nu s-a mai întâlnit. Prin urmare a trebuit să luăm măsuri într-un moment de criză”.

Angajamentul Monicăi Anisie: ”Propun ca pentru la toamnă să nu mai existe niciun copil care să nu aibă acces la tehnologie, la învățarea asistată de tehnologie. În același timp Ministerul Educației va pregăti și lecții filmate.”

Legat de aceste lecții, se pare că vor fi diferite de cele prezentate acum la teleșcoala, acelea fiind lecții de pregătire petnru examenele de Evaluarea Națională și Bacalaureat.

”Sperăm ca în toamnă să avem puse la punct toate aceste lecții de care vorbeam. Pentru toate clasele și pentru acele materii care la care putem să facem anumite lecții interesante și atractive pentru elevi. Foarte greu am putut să identificăm și spații unde am putea să filmăm și sperăm că odată cu momentul acesta în care nu vom mai avea stare de urgență să putem să ne întâlnim și să realizăm aceste filmări”, a mai declarat Anisie.