Ministrul Educaţiei anunţă cum începe şcoala în septembrie din cauza COVID-19. „Se fac pregătiri pentru orice situaţie”

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei, a declarat, joi, că, în acest moment, decizia este de reluare a cursurilor, cu prezenţa fizică a elevilor la şcoală, însă acest lucru depinde de modul în care va evolua pandemia de COVID-19.

05 aug. 2021, 22:48
Ministrul Educaţiei anunţă cum începe şcoala în septembrie din cauza COVID-19. „Se fac pregătiri pentru orice situaţie”

Ministrul Educaţiei nu a putut răspunde precis cum începe şcoala în septembrie deoarece nu se ştie care va fi situaţia epidemiologică la acel moment.

„Cu prezenţă fizică. Asta este decizia la acest moment. Suntem obligaţi, însă, să luăm în calcul, posibilitatea de rezervă, în cazul total nedorit, o situaţie în care eu personal am dreptul să nu cred, având în vedere că în şcoli se respectă regulile mai riguros decât în multe alte medii, având în vedere procentul celor vaccinaţi, având în vedere respectarea regulilor, am dreptul să cred că vom începe şcoala cu prezenţă fizică, fără niciun fel de scenarii. Elevii care au contraindicaţii medicale sau care prezintă simptome, vor sta în continuare acasă, şcoala fiind obligată, în continuare, să le asigure accesul la procesul de învăţare în sistem online. Dar pentru toţi ceilalţi elevi, şcoală cu prezenţă fizică”, a declarat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei, la Digi24, conform News.ro.

Ministrul Educaţiei anunţă cum începe şcoala în septembrie din cauza COVID-19. Scenariile luate în calcul

Ministrul Educaţiei a explicat că sunt pregătite şi scenariile de funcţionare a unităţilor de învăţământ, în situaţia în care numărul de cazuri de COVID-19 va creşte.

„Dacă vom avea o evoluţie nesperată din punct de vedere epidemiologic, avem pregătite scenariile de funcţionare. Vorbim despre praguri pe care o să le reconfirmăm la începutul lunii septembrie, după ce vom ştii deja care este evoluţia epidemiologică”, a declarat Cîmpeanu, conform sursei citate.

Citeşte şi: Sorin Cîmpeanu a făcut anunţul: Şcolile trebuie să se închidă ultimele şi să se deschidă primele. Vaccinarea înseamnă o şansă în plus pentru siguranţa din unităţile de învăţământ

Ministrul Educaţiei vrea prezenţă fizică în şcoli. „Am pierdut mult prea mult”

Sorin Cîmpeanu a mai subliniat că şcoala este o activitate esenţială şi deja s-a pierdut prea mult.

”Ceea ce ştim în acest moment este că şcoala va începe cu prezenţă fizică. Am pierdut mult prea mult. Sunt nevoit să repet principiul conform căruia şcolile trebuie să se închidă ultimele şi să se deschidă primele. Şcoala este o activitate esenţială. Scenariul principal este cel cu prezenţă fizică”, a declarat ministrul.

Sorin Cîmpeanu a mai declarat că vor putea deveni centre de vaccinare împotriva COVID-19, cabinetele şcolare, iar acestea ar putea funcţiona încă din luna semtembrie, odată cu începerea noului an şcolar.

Citeşte şi: An şcolar 2021-2022. Sorin Cîmpeanu a anunţat ce elevi vor face în continuare ore online