Sorin Cîmpeanu a făcut anunţul: Şcolile trebuie să se închidă ultimele şi să se deschidă primele. Vaccinarea înseamnă o şansă în plus pentru siguranţa din unităţile de învăţământ

Sorin Cîmpeanu spune că vaccinarea este"singurul act" care poate opri pandemia cu noul coronavirus iar imunizarea fiecărei persoane înseamnă o şansă în plus pentru creşterea siguranţei sanitare în şcoli, pentru ca procesul de învăţământ să se desfăşoare cu prezenţă fizică.

05 aug. 2021, 16:10
Sorin Cîmpeanu a făcut anunţul: Şcolile trebuie să se închidă ultimele şi să se deschidă primele. Vaccinarea înseamnă o şansă în plus pentru siguranţa din unităţile de învăţământ

Sorin Cîmpeanu a făcut anunţul. Ministrul Educaţiei insistă asupra ideii că şcolile trebuie să se închidă ultimele şi să se deschisă primele, întrucât educaţia „stă la baza tuturor lucrurilor”.

Sorin Cîmpeanu a făcut anunţul: Şcolile trebuie să se închidă ultimele şi să se deschidă primele

„Vaccinarea este singurul act care ne poate ajuta să punem punct acestei crize sanitare. Toate celelalte măsuri sunt importante: păstrarea unei distanţe adecvate, purtarea măştii de protecţie, aerisirea spaţiilor de învăţământ, respectarea normelor de igienă. Sunt măsuri importante, necesare, dar ele ne ajută doar să ţinem sub control evoluţia pandemiei, nu să o oprim”, a afirmat ministrul la Liceul Româno-Finlandez, la un eveniment de informare privind importanţa vaccinării anti-COVID-19, scrie Agerpres.

El a amintit că există disponibilitate pentru vaccinare, inclusiv pentru elevi, cu condiţia să fie în vârstă mai mare de 12 ani.

„Cei care se vaccinează acum, fie că vorbim de bunici, de părinţi, de profesori, de elevi vor avea imunitatea asigurată în data de 13 septembrie, atunci când dorim să începem şcoala cu prezenţă fizică pentru toţi elevii. Este un aspect esenţial nu numai pentru stoparea pierderilor educaţionale, care au fost foarte mari şi neuniform distribuite, care necesită timp pentru recuperare, mult timp, dar şi pentru evitarea tulburărilor emoţionale, de comportament, care din păcate sunt din ce în ce mai prezente în şcolile din România, ştiut fiind faptul că socializarea te ajută să eviţi aceste tulburări emoţionale şi te ajută să eviţi eşecul şcolar”, a adăugat ministrul.

„Vaccinarea fiecăruia dintre noi, unul singur dacă se vaccinează, înseamnă deja o şansă în plus pentru creşterea siguranţei sanitare în şcoli, pentru a putea derula procesul de învăţământ cum ne dorim cu toţii şi înseamnă o şansă în minus pentru transmiterea riscului de îmbolnăvire. (…) Insist în continuare că şcolile trebuie să se închidă ultimele şi să se deschidă primele. Insist că educaţia stă la baza tuturor lucrurilor. (…) Fără educaţie nu putem să avem siguranţă sanitară pentru că medicii sunt produsul sistemului de educaţie. Nu putem să avem nici prosperitate, nici securitate, nu putem să avem nimic fără educaţie. Pierderile din educaţie sunt foarte mari, vor putea fi recuperate doar în timp şi acele pierderi pe care nu le vom putea recupera, pentru că vor fi şi pierderi care nu se vor putea recupera, vor fi plătite de către noi toţi, mai întâi de elevi şi apoi de noi, de întreaga societate. Pentru a evita acest lucru, singurul lucru pe care îl putem face este vaccinarea. (…) Am discutat şi cu colonelul Valeriu Gheorghiţă, vom organiza şi împreună cu CNCAV acţiuni comune”, a susţinut ministrul Educaţiei.

Citeşte şi: Sorin Cîmpeanu face anunțul despre testarea elevilor în școli. „Cel puțin 5.000 pentru fiecare județ”. Cum va decurge procesul