Ministrul Educaţiei bulversează organizarea învăţământului românesc. „Nu ne mai putem întoarce la sălile de clasă cu peste 30 de elevi”

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a afirmat, miercuri seară, că nu consideră posibil scenariul ca din toamnă clasele de elevi să mai aibă peste 30 de elevi, luându-se în calcul ca o parte a activităţilor să fie derulate online. Reducerea numărului de elevi la maxim 30 în fiecare clasă înseamnă o reconfigurare totală a organizării în fiecare unitate de învăţământ, însemnând un număr mai mare de ore şi, implicit, o creştere a normei didactice. De asemenea, cum orarul va fi mai aglomerat, în anumite şcoli se va pune problema lipsei spaţiului.

27 mai 2020, 19:05
Ministrul Educaţiei bulversează organizarea învăţământului românesc. „Nu ne mai putem întoarce la sălile de clasă cu peste 30 de elevi”

Ministrul Monica Anisie a vorbit, miercuri seară, la Digi 24, despre pregătirile pentru examenele de Evaluare Naţională şi Bacalaureat şi a precizat că se discută cu specialiştii Institutului de Sănătate Publică pentru a putea răspunde la toate întrebările părinţilor şi elevilor.

Aceasta a reiterat ideea că, dacă se depăşeşte temperatura de 37,3 este bine să nu intre în şcoală elevul sau cadrul didactic respectiv.

Întrebată dacă va avea a doua şansă de a susţine examenul un copil care nu poate intra din cauză că are temperatura mai mare, Anisie a răspuns: „Da, există această a doua şansă. Noi la MEC (…) ne-am gândit că ar putea exista o sală de clasă pentru acei elevi care doresc totuşi să intre şi să fie izolaţi de toti ceilalţi, să susţină probele sau, pur şi simplu, pot sa proba mai târziu, cu subiectul de rezervă cum s-a mai întâmplat şi în anii trecuţi„.

Citeşte şi Situaţie gravă în Vrancea. Peste 6.800 de elevi nu au acces la internet şi dispozitive mobile

De asemenea, întrebată dacă crede că din toamnă se va putea reveni la clase cu peste 30 de elevi, Anisie a răspuns: „La acest moment, scenariul acesta nu îl văd posibil, nu ne mai putem întoarce la sălile de clasă pline cu peste 30 de elevi la clasă. Trebuie să luăm măsuri de la toamnă, în aşa fel încât să reducem numărul de copii la clasă„.

Ministrul Educaţiei a precizat că se lucrează la scenariul în care o parte dintre activităţile didactice să fie susţinute online.

MEC se pregăteşte şi pentru un astfel de scenariu. Guvernul a alocat 150 de milioane de lei pentru a cumpăra tablete pentru copiii din mediile dezavantajate şi tot MEC pregăteşte Ghiduri metodologice pentru profesori şi cursuri de formare pentru a se familiariza cu acest tip de predare„, a mai afirmat ministrul Educaţiei.


loading...