Situaţie gravă în Vrancea. Peste 6.800 de elevi nu au acces la internet şi dispozitive mobile

În Vrancea 6.840 de elevi nu au acces la internet şi dispozitive mobile. Inspectoratul Şcolar Judeţean Vrancea a trimis o listă cu elevii către Ministerul Educaţiei, în vederea rezolvării problemei până la începerea următorului an şcolar, conform reprezentanţilor Prefecturii Vrancea. Situaţia învăţământului din judeţ a fost prezentată de inspectoratul general al IŞJ în şedinţa Colegiului Prefectural.

RomaniaTV.net
27 mai 2020, 16:01
Situaţie gravă în Vrancea. Peste 6.800 de elevi nu au acces la internet şi dispozitive mobile

Prin urmare, problema celor 6.840 de elevi care nu au acces la internet şi dispozitive mobile urmează să fie rezolvată până la începerea următorului an şcolar.

„Inspectorul general al IŞJ Vrancea, Dorin Cristea, a prezentat situaţia la zi a unităţilor de învăţâmânt vrâncene, dar şi modul în care a decurs învăţământul online, această modalitate căpătând o importanţă deosebită în contextul pandemiei. De altfel, IŞJ Vrancea a înaintat Ministerului Educaţiei o listă cu 6.840 de elevi fără acces la internet şi dispozitive mobile, această problemă urmând să fie rezolvată până la începerea următorului an şcolar”, se arată într-o informare a Prefecturii Vrancea.

Citeşte şi: Cum pot fi încheiate mediile elevilor în anul şcolar 2019-2020. Explicaţiile Ministerului Educaţiei

În Vrancea sunt înscrişi în anul şcolar 2019-2020 aproximativ 52.000 de elevi, dintre care 2.227 absolvenţi de clasa a XII-a şi 3.141 de elevi de clasa a VIII-a vor susţine luna aceasta Bacalaureatul şi Evaluarea Naţională, fiind aşteptaţi în sălile de clasă începând cu 2 iunie, pentru pregătirea examenelor finale.

Potrivit prefectului judeţului Vrancea, Gheorghiţă Berbece, majoritatea şcolilor din judeţ s-au dotat cu dispensere cu dezinfectant şi termometre, iar în acest weekend vor ajunge şi măştile care vor fi distribuite către unităţile de învăţâmânt.

Citeşte şi: Daniel Funeriu atacă propunerea de anulare a examenului de Bacalaureat: „Coaliția loazelor a început ofensiva abjectă”

„Până în acest moment, au fost trimise informări către şcoli pentru a se achiziţiona dispensere cu dezinfectant, dar şi termometre. Şcolile, dar şi administraţiile locale, au fost receptive la aceste solicitări şi majoritatea unităţilor şcolare au fost deja dotate cu cele necesare. De asemenea, în acest weekend vor ajunge şi măştile de protecţie, care vor fi distribuite către şcoli. Îmi doresc ca toţi elevii şi profesorii să vină la şcoală în condiţii de maximă siguranţă”, a precizat prefectul Gheorghiţă Berbece.

În baza unui protocol încheiat între IŞJ Vrancea şi Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vrancea, la intrarea în şcoală, un asistent medical va face un triaj epidemiologic al elevilor, iar în situaţia în care în localitate nu există un cadru medical, DSP Vrancea va delega un asistent medical din cadrul instituţiei.