Ministrul Educaţiei: Comercializarea manualelor complementare în şcoli este interzisă

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, transmite un mesaj dur cadrelor didactice. Comercializarea manualelor complementare în şcoli este interzisă şi va atrage după sine repercusiuni.

RomaniaTV.net
28 apr. 2013, 09:10
Ministrul Educaţiei: Comercializarea manualelor complementare în şcoli este interzisă

Pe lângă manualele obligatorii, copiilor li se vând in şcoli şi alte cărţi. E drept, educative, dar de multe ori sunt mai obligatorii decât cele oficiale.

„Este un tip de industrie sau comerţ şi nu vorbesc de manuale, ci vorbesc de materiale complementare (…) Oricum, e interzis acest lucru, deci este ilegal, ca să spunem lucurilor pe nume, dar voi accentua controlul pe această zonă şi să nu mai existe presiuni asupra părinţilor pentru a se comercializa diferite cărţi (…) Eu promit să trimit control imediat pentru că nu putem să acceptăm acest lucru”, a declarat Remus Pricopie la o emisiune TV.

Ministrul Educaţiei, tată a doi copii, a văzut şi el că elevii de gimnaziu cară prea multe cărţi in spate.

„Pun mâna pe ghiozdan aproape în fiecare dimineaţă şi este greu (…) Am ajuns să am discuţii de tip politici publice acasă (…) Nu exclud ca manualele să fie împărţite, cel puţin pentru clasele mici, şi aşa să se reducă cantitatea pe care un copil o cară în fiecare zi”, a mai spus Pricopie.

Ministrul le cere părinţilor să sesizeze orice încercare a profesorilor de a-i obliga pe copii să cumpere cărţi în şcoală.