Ministrul Educaţiei demisionează. A insultat două echipe de fotbal

Publicat: Marţi, 16 Ianuarie 2018 17:58 // Actualizat: Marţi, 16 Ianuarie 2018 17:58 // Sursa: romaniatv.net

Premierul grec Alexis Tsipras a acceptat marţi demisia secretarului de stat pentru educaţie, Kostas Zouraris, ale cărui insulte la adresa a două echipe de fotbal, printre care Olympiacos, au provocat indignare. 

Zouraris, de asemenea deputat din partea partidului suveranist Grecii Independenţi (Anel), aliat al guvernului de stânga al lui Alexis Tsipras, i-a insultat la sfârşitul săptămânii trecute, în termeni provocatori, pe suporterii echipei Olympiacos Pireu şi ai clubului Aris Salonic, în timpul unui interviu pentru un post de radio local din acest mare oraş din nordul Greciei.

Cuvintele lui au provocat numeroase reacţii, inclusiv în cadrul guvernului, ceea ce l-a constrâns să-i înainteze duminică lui Alexis Tsipras o cerere de demisie.

Premierul grec, al cărui birou de presă a confirmat marţi că va accepta această demisie, nu a anunţat pentru moment înlocuirea lui.

Kostas Zouraris, 77 de ani, este cunoscut pentru declaraţiile sale controversate şi pentru poziţiile sale naţionaliste. El a fost ales pentru prima dată deputat în ianuarie 2015, pe listele Anel, înainte de a fi reales şase luni mai târziu în cadrul alegerilor legislative anticipate. Până acum, el nu şi-a exprimat intenţia de a-şi părăsi şi fotoliul de deputat, potrivit unui oficial al Anel.

Partidul Anel numără 9 deputaţi în parlamentul grec, alături de cei 145 de parlamentari din partea partidului stângii radicale Syriza al lui Alexis Tsipras. Această uimitoare coaliţie reuşeşte din 2015 să câştige la limită (sunt 300 de deputaţi în parlamentul grec) toate voturile importante.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8582
RON
21 Sep
noapte 12 °
zi 27 °
Ultimele joburi adaugate
24 H