Ministrul Educaţiei, după rezultatele la testele PISA: Poate este de luat în calcul să avem o oră de lectură

Publicat: Marţi, 03 Decembrie 2019 16:45 // Actualizat: Marţi, 03 Decembrie 2019 16:45 // Sursa: romaniatv.net

Monica Anisie, ministrul Educaţiei, a declarat marți, privind rezultatele testelor PISA, că ia în calcul introducerea unei noi materii, o oră de lectură, pentru ca elevii să înveţe să interpreteze un text.

Foto: facebook.com

"Noi trebuie să găsim soluţii în aşa fel încât la orele de limbă şi comunicare, fie în limba română, fie într-o limbă străină, să-i învăţăm pe copii să descifreze textul şi să-l interpreteze. Simpla lectură a textului nu este suficientă. Asta este de fapt problema. Ştiţi că mai demult exista acea oră de lectură. Nu întâmplător era introdusă, tocmai pentru că acea oră era dedicată exclusiv, pe de o parte, lecturării textului, apoi interpretării lui, înţelegerii, deci toate etapele erau parcurse în acea oră distinctă faţă de cea de limbă şi comunicare. (...) Poate în situaţia în care ne aflăm acum, în care va trebui să regândim planurile cadru şi programele, poate pe baza documentării ştiinţifice pe care acum o avem la bază, ne putem raporta la ea şi poate este de luat în calcul să avem o astfel de oră de lectură. Este important să înţelegi şi să interpretezi, pentru că dacă ştii să citeşti cum trebuie un text poţi să rezolvi şi o problemă la matematică, de exemplu", a declarat marți Monica Anisie.

România înregistrează cele mai slabe rezultate din ultimii 9 ani la testele PISA 2018. Scorul obţinut este în scădere faţă de ultimele două testări la care România a participat (2012 şi 2015) la toate cele trei domenii testate: citire, matematică şi ştiinţe, potrivit rezultatelor PISA 2018 publicate de către directoratul pentru Educaţie al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OECD). Procentul de analfabetism funcţional este de 44%, în medie, în creştere faţă de 2015.

Citește și: Testele PISA 2018: Procentul de analfabetism funcţional a crescut la 44%. România are cele mai slabe rezultate din ultimii 9 ani

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
analfabetism functional Ministerul Educaţiei Monica Anisie testul pisa
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8351
RON
04 Aug
noapte 16 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H