Ministrul Educației: Evaluările Naţionale pentru clasele a II-a, a IV-a și a VI-a sunt foarte importante pentru a putea ști unde ne aflăm, după aproape un an de predare online

Evaluările Naţionale pentru clasele a II-a, a IV-a și a VI-a vor fi organizate anul acesta pentru că "sunt foarte importante, pentru a putea ști unde ne aflăm după aproape un an de predare online", spune ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu. Acesta consideră că "organizarea să fie la nivelul fiecărei școli/clase".

01 mart. 2021, 11:02
Ministrul Educației: Evaluările Naţionale pentru clasele a II-a, a IV-a și a VI-a sunt foarte importante pentru a putea ști unde ne aflăm, după aproape un an de predare online

Evaluările Naţionale pentru clasele a II-a, a IV-a și a VI-a vor fi organizate anul acesta, dar nu se ştie deocamdată data la care vor fi organizate.

„De obicei erau în aprilie-mai. Pentru anul acesta vom lua o decizie; consider ca sunt foarte importante pentru a putea ști unde ne aflăm după aproape un an de predare online, dar organizarea să fie la nivelul fiecărei școli/clase”, a declarat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, pentru edupedu.ro.

Citeşte şi: Ministrul Educaţiei, despre Evaluarea Naţională şi Bac 2021 în pandemie: Ştacheta trebuie coborâtă inteligent în acest an

Evaluarea Naţională pentru clasa a II-a constă în testarea elevilor la Limba română – Scris, Limba română – Citit și Matematică. La clasa a IV-a, elevii vor fi evaluați la Limba română și la Matematică. Evaluarea pentru clasa a VI-a constă în testare la Limbă și comunicare și la Științe ale Naturii.

Rezultatele obţinute de elevi la Evaluările Naţionale de la finalul claselor a II-a, a IV-a și a VI-a nu vor fi trecute în catalog, ci se comunică fiecărui părinte în parte și pe baza lor profesorii vor trebui să realizeze planuri individualizate de învățare, acolo unde identifică probleme.

Citeşte şi: Ministerul Educației a publicat noi teste de antrenament pentru Evaluarea Națională și BAC 2021