Ministrul Educaţiei: Ieri a căzut un tavan. Ne aşteptăm ca mâine să cadă toată şcoala. Vor fi inspectate toate şcolile

"Ieri a căzut un tavan şi ne aşteptam ca mâine să cadă toată şcoala. Aceasta este starea, trebuie să o recunoaştem", a spus ministrul Educaţiei, Pavel Năstase, după incidentul de şcoala 141. Mai mult, ministrul a anunţat inspecţii la toate unităţile.

26 mai 2017, 12:37
Ministrul Educaţiei: Ieri a căzut un tavan. Ne aşteptăm ca mâine să cadă toată şcoala. Vor fi inspectate toate şcolile

Ministrul Educaţiei a anunţat că a cerut inspecţii în toate unităţile şcolare.

Încerc să rezolv, în mod operativ, de la nivelul ministerului, să rezolv aceste lucruri, care, foarte multe, ţin de administraţia publică locală. Cum stiţi foarte bine, şcolile din învăţământul preuniversitar sunt administrate şi finanţate din bugetele locale. Ceea ce s-a întâmplat la şcoala respectivă ţine de Primăria Sectorului 5. Primarul de acolo a aprobat bani din veniturile primăriei ca să rezolve. Elevii au fost mutaţi în alte două şcoli, deci s-au luat măsurile respective. Am trimis o notă către toate inspectoratele şcolare prin care le-am cerut ca în zilele următoare, în weekend, până la începutul săptămânii viitoare să inspecteze toate unităţile şcolare din România, să încercăm să prevenim, în măsura posibilităţilor pe care le avem, asemenea evenimente„, a declarat Pavel Năstase la Conferinţa Naţională în domeniul Educaţiei.

Şi Inspectoratul Şcolar al Capitalei indică Primăria Sectorului 5 drept instituţia care ar trebui să răspundă la întrebări. Primăria nu are răspunsuri deocamdată, la 24 de ore de la incident, aflându-se la faza în care caută în arhivă documente legate de ultima expertiză realizată de unitatea de învăţământ.

Consiliul Local Sector 5 a aprobat, joi seară, rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli, aprobând pentru Şcoala Gimnazială nr. 141 un buget de aproape 400.000 de lei pentru amenajarea şi consolidarea unităţii de învăţământ.

Citeşte şi Tavan prăbuşit într-o şcoală din Bucureşti. Părinţii sunt ÎNGROZIŢI: Este crunt ce se întâmplă VIDEO