Ministrul Educaţiei, Monica Anisie: „Cel mai probabil, de marţi vor fi suspendate cursurile faţă în faţă”

Bucureștiul a depășit rata de 3 îmbolnăviri la mia de locuitori, conform cifrelor GCS. Rata îmbolnăvirilor în Capitală a ajuns la 3,02, ceea ce înseamnă că poate fi activat scenariul trecerii școlilor la activitate exclusiv online.

RomaniaTV.net
18 oct. 2020, 12:54
Ministrul Educaţiei, Monica Anisie: „Cel mai probabil, de marţi vor fi suspendate cursurile faţă în faţă”

Cel mai probabil, de marți vor fi suspendate cursurile față în față, însă activitățile vor continua în sistem online”, a declarat ministrul Educației, la Digi 24, referindu-se la situația din Capitală.

Bucureştiul a depăşit pragul de incidenţă de 3 la mia de locuitori. Când va intra Capitala în scenariul roşu. Anunţul prefectului

Bucureştiul a trecut de pragul de 3 în ceea ce priveşte incidenţa cumulată a cazurilor din ultimele 14 zile raportate la mia de locuitori.

În ultimele 24 de ore, în Capitală au fost înregistrate 770 de noi cazuri de COVID-19. Gheorghe Cojanu, prefectul Capitalei, a declarat că nu intenţionează să convoace duminică Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență.

În legislație scrie că în 48 de ore comitetele pentru situații de urgentă județene și cel municipal se întrunesc după depășirea unei rate de 3. Deci, dacă astăzi s-a anunțat, 48 de ore înseamnă luni și marți. 3,02 e foarte puțin depășit ca să panicăm lumea. O să vedem, mai ales că rata după care ne orientăm noi este cea comunicată lunea. În fiecare luni e comunicată rata aferentă celor 14 zile anterioare„, a declarat Gheorghe Cojanu, pentru Edupedu.ro.