Ministrul Educaţiei: Nu am vorbit cu ministrul Sănătăţii despre a face publică în şcoli situaţia elevilor vaccinaţi sau nevaccinaţi

Ministrul Educaţiei spune că, în nume personal, susţine vaccinarea elevilor, precizând că până acum nu a avut nicio discuţie cu ministrul Sănătăţii referitoare la posibilitatea publicării în şcoli a situaţiei cu elevii care au fost sau nu vaccinaţi, arătând că problema este de competenţa Ministerului Sănătăţii.

11 mai 2017, 13:27
Ministrul Educaţiei: Nu am vorbit cu ministrul Sănătăţii despre a face publică în şcoli situaţia elevilor vaccinaţi sau nevaccinaţi

Prezent la Arad în cursul zilei de joi, ministrul Educaţiei, Pavel Năstase, a fost întrebat de către jurnalişti dacă susţine ideea privind afişarea în şcoli a numellor copiilor vaccinaţi sau nevaccinaţi.

Năstase a spus că nu a discutat acest subiect cu ministrul Sănătăţii, precizând că problema este de competenţa acestuia.

„Nu am discutat acest lucru, nu intră în atribuţiile Ministerului Educaţiei Naţionale. E o problemă a Ministerului Sănătăţii, o problemă de sănătate publică, pe care o discută şi rezolvă ministrul Sănătăţii”, a spus Năstase.

SCANDAL pe legea vaccinării la dezbaterea organizată de Ministerul Sănătăţii VIDEO

Întrebat dacă ar sprijini ideea, Pavel Năstase nu a dorit să răspundă decât în nume personal, nu în calitate de ministru:

„Cred că vaccinarea, mai ales după decesele provocate de rujeolă… peste tot în lume este o atitudine de acceptare a vaccinurilor, la noi este o reacţie contra, mai ales din partea părinţilor. Eu am văzut în SUA că părinţii dau declaraţie, copiii nu intră în şcoală nevaccinaţi”.

Ministrul Educaţiei, Pavel Năstase, a făcut o vizită în Arad pentru a participa la Târgul EDU2JOB (care include un târg a locurilor de muncă, un târg al educaţiei şi unul al firmelor de exerciţiu), pentru inaugrarea unui nou sediu al Inspectoratul Şcolar Judeţean şi pentru o întâlnire cu inspectorii şcolari generali judeţeni.

Vineri, în cadrul dezbaterii publice vizând proiectul Legii vaccinării, la care au participat şi reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii, inclusiv ministrul Florian Bodog, a fost ridicată de către un participant la disucţii ideea publicării în unităţile de învăţămând a unei eventuale situaţii a elevilor care au fost vaccinaţi. În cadrul acestei dezbateri, ministrul Sănătăţii a spus că instituţia pe care o conduce va lua în calcul şi această posibilitate.