Ministrul Educaţiei: Peste 70% dintre elevi se simt nefericiţi la şcoală şi în stres continuu

Ministrul Educației, Mircea Dumitru este de părere că şcoala ucide dorinţa de cunoaştere a copiilor. Acesta compară sistemul educațional din Românica cu unul militar şi spune că peste 70% dintre elevi se simt nefericiți la școală și în stres continuu.

29 iul. 2016, 07:01
Ministrul Educaţiei: Peste 70% dintre elevi se simt nefericiţi la şcoală şi în stres continuu

Declaraţia ministrului Educaţiei a fost făcută la o emisiune de la digi24. Acesta susţine că potrivit unor cercetări, peste 70% dintre elevi se simt singuri la şcoală, nefericiţi şi în stres continuu. Mai mult, şcoala românească este comparată  cu un sistem militar.

„ Copilul stă 35 de ore la şcoală, nu 20, ca în Finlanda. Imaginaţi-vă că staţi 7 ore pe zi într-un loc şi sunteţi singur, neajutat şi nefericit. Şi sunteţi adult.

Dacă nu înţelegem că şcoala trebuie făcută pentru elev şi el să se simte bine când invaţă, el va fi obligat ca să ia o diplomă. Şcoala nu va însemna nimic. Un episod traumatic.

Cum se face că şcoala, nu numai la noi, sistemul care arată mai degrabă ca o comandă militară, noi asta ucidem în copil, dorinţa lui de a cunoaşte”, a spus Ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, la Digi24.

Citeşte şi Ministrul Educaţiei spune că persoanele din conducerea universităţilor nu ar trebui să aibă funcţii politice