Ministrul Educaţiei taie în carne vie. Vrea să dispară această formă de învăţământ: ”E o nenorocire”

Ministrul Educației susține că susține ca învățământul simultan este o nenorocire și trebuie să dispară. Sorin Cîmpeanu a precizat faptul că pentru un profesor este foarte greu să predea în acest mod.

05 ian. 2021, 20:37
Ministrul Educaţiei taie în carne vie. Vrea să dispară această formă de învăţământ: ”E o nenorocire”
Sorin Cîmpeanu: Credeam că sunt pregătit pentru predarea online, apoi mi-am dat seama cât de puţine ştiu

Ministrul Educaţiei taie în carne vie. Sorin Cîmpeanu este de părere că învățământul simultan este o nenorocire care trebuie să dispară, fiind foarte greu pentru profesori acest mod de predare. De asemenea, ministrul a adăugat că examenele naționale trebuie să se țină într-o notă bună.

Învăţământul simultan e o nenorocire. Trebuie să dispară. E foarte greu ca profesor să predai aşa. E demotivant. Pe 31 ianuarie vom avea planurile cadru. Examenele naţionale trebuie să se ţină într-o notă bună. Schimbările din Educaţie fac în aşa fel încât cei mai pricepuţi specialişti să nu poată să se descurce, dar studenţii şi elevii.. Aşa cum a început semestrul I, îl vom termina tot online. Semestrul II ne-am dori să îl începem fizic. Ne dorim să deschidem şcolile. Avem mai puţin de 6 luni până la examenele naţionale. Trebuie să se susţină. Dacă vor fi necesare schimbările, le vom anunţa şi vor fi doar în interesul elevilor” a spus Sorin Cîmpeanu, la Antena 3.

Citește și: Ministrul Educaţiei, anunţ de ultimă oră despre revenirea la şcoală. Se vor vaccina sau nu profesorii împotriva COVID

Ministrul Educaţiei taie în carne vie. Sorin Cîmpeanu susține nu exclude niciun scenariu pentru redeschiderea şcolilor şi totul depinde de analiza făcută la finalul lui ianuarie de către specialişti. Sorin Cîmpeanu dorește ca decizia deschiderii școlilor să vină cât mai repede, însă trebuie urmărită evoluția numărului de cazuri COVID, dar și a campaniei de vaccinare.

„După 300 de zile de când avem perturbări în sistemul de Educaţie, e firească întrebarea. Eu îmi doresc cât mai repede decizia deschiderii şcolilor. Hotărârea o vom lua la finalul lunii ianuariei. Trebuie să vedem cum evoluează numărul cazurilor de coronavirus şi cum evaluează campania de vaccinare.

”Am cerut până la jumătatea lui ianuarie disponibilitatea profesorilor de a se vaccina antiCOVID. Peste 10 zile vom avea date clare. Sunt peste 430 de mii de profesori care ar putea să se vaccineze. Măsurile vor fi păstrate indiferent dacă se revine la şcoală” ,  a mai declarat acesta.

 

 

 


loading...