Ministrul Educaţiei, Valentin Popa, a demisionat. Ecaterina Andronescu ar putea reveni în Guvern

Valentin Popa a demisionat, joi, din funcţia de ministru al Educaţiei. Demisia lui Valentin Popa vine după ce în cursul dimineţii de joi a avut o întrevedere, la Palatul Parlamentului, cu preşedintele PSD, Liviu Dragnea, după ce UDMR a decis să suspende protocolul cu PSD ca urmare a prevederilor ordonanței privind predarea limbii române la clasele maghiare.

RomaniaTV.net
27 sept. 2018, 10:15
Ministrul Educaţiei, Valentin Popa, a demisionat. Ecaterina Andronescu ar putea reveni în Guvern

UPDATE: Ministrul Educației a demisionat astazi din Guvern, Liviu Dragnea pare să fi găsit deja înlocuitor, anunţă surse din partid, citate de România TV! Şi vorbim de o mare surpriză: Ecaterina Andronescu, senator PSD, şi adversar al șefului de partid în ultimele ieșiri publice! Larisa Bernaschi are detalii.

Valentin Popa a demisionat joi de la Ministerul Educaţiei şi nici nu a mai participat la şedinţa de guvern, de la care au mai lipsit şi alţi miniştri.

Valentin Popa făcea parte din Guvernul condus de Viorica Dăncilă de la începutul acestui an şi este al doilea ministru care demisionează din Cabinetul Dăncilă. De altfel, numele ministrului Educaţiei era vehiculat pe lista miniştrilor remaniabili. Joi dimineaţă, Valentin Popa a avut o întâlnire cu preşedintele PSD, Liviu Dragnea, după ce UDMR a anunțat miercuri suspendarea protocolului de colaborare cu PSD din cauza ordonanței privind predarea limbii române la clasele maghiare.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunţat, vineri, că Uniunea solicită remanierea ministrului Educaţiei, Valentin Popa, întrucât acesta a luat două decizii fără a-i consulta pe reprezentanţii formaţiunii. Kelemen a spus că, de acum, colaborarea cu acest ministru va fi „imposibilă”, întrucât nu mai există încredere în el.

Luni, Kelemen Hunor a spus că nu mai discută cu guvernanţii până nu se rezolvă această problemă.

Mandatul lui Valentin Popa la Ministerul Educaţiei a fost presărat de numeroase scandaluri legate în principal de tipărirea unor manuale pline de greşeli.

Erori grosolane în manualul unic de geografie: o mare are numele greşit, un stat nu există, unele oraşe sunt confundate cu altele

Manualul de biologie de clasa a VI-a, plin de greşeli: Inima şi ficatul sunt poziţionate greşit, mucegaiul este confundat cu paraziţii

Greşeli şi în manualul de Limba şi literatura română de clasa a VI-a

Erori şi în manualul de istorie pentru clasa a VI-a: Nume şi ani redactaţi greşit, trimiteri către hărţi inexistente sau ilizibile