Ministrul Educaţiei vrea alocarea a 240 de milioane de lei pentru programul de recuperare a materiei predate în timpul cursurilor online

Sorin Cîmpeanu a vorbit despre modul în care se doreşte ca toată materia pierdută în timpul pandemiei de COVID să fie recuperată. Ministrul Educaţiei doreşte "acţiuni remediale".

23 ian. 2021, 16:42
Ministrul Educaţiei vrea alocarea a 240 de milioane de lei pentru programul de recuperare a materiei predate în timpul cursurilor online
FOTO INQUAM

Ministrul Educaţiei vrea alocarea a 240 de milioane de lei pentru programul de recuperare. Acest proiect ar urma să coste nu mai puţin de 240 de milioane de lei. Cadrele didactice care vor asista la aceste ore vor fi plătiţi cu 100 de lei pe oră, iar numărul de ore va fi variabil, în funcţie de nevoile fiecarei şcoli.

Ministrul Educaţiei vrea alocarea a 240 de milioane de lei pentru programul de recuperare a materiei predate în timpul predării online

”Programul prevede o sumă de 240 de milioane de lei, împărţit în felul următor: 144 de milioane de lei din POCU (Programul Operaţional Capital Uman, derulat din fonduri europene – n.r.) destinat învăţământului primar şi gimnazial, la care se adaugă 96 de milioane de lei din Programul Romanian Secondary Education, programul derulat împreună cu Baca Mondială program care are ca obiectiv principal reducerea abandonului şcolar”, a explicat ministrul Educaţiei, sâmbătă, la Digi 24.

Sorin Cîmpeanu a subliniat, de asemenea, că acţiunile de recuperare a materiei vizează „în mod direct, nemijlocit” reducerea abandonului şcolar, pentru că acei elevi care nu au frecventat învăţământul online şi au acumulat restanţe în perioada şcolii online sunt predispuşi la abandon şcolar.

„240 de milioane de lei înseamnă că un număr de 2,4 milioane de ore pot fi făcute. În medie, luând în considerare cele 6.396 de şcoli din România, înseamnă 375 de ore pe şcoală numărul mediu de ore remediale, ca să avem o imagine asupra a ceea ce dorim. Sigur că vor fi şcoli care vor merge spre 1000 de ore remediale şi şcoli care vor merge spre 200 de ore remediale”, a adăugat ministrul.

Guvernantul PNL a declarat că Ministerul Educaţiei pune la punct o ordonanţă de urgenţă care prevede organizarea de ore cu prezenţă fizică a elevilor şi profesorilor pentru a recupera materia pierdută. Aceasta s-ar face în terment de 16 săptămâni, cel puţin cinci ore pe săptămână.

Citeşte şi: Ministerul Educaţiei a anunţat priorităţile la vaccinare în învăţământ. Cum va decurge procesul şi care va fi ordinea administrării dozelor