Ministrul Educaţiei vrea instituirea unui bacalaureat diferenţiat

Publicat: Duminică, 26 August 2012 17:57 // Actualizat: Duminică, 26 August 2012 18:43 // Sursa: RTV.net

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat duminică, la România TV, că ministerul va trimite Parlamentului, în cursul viitoarei sesiuni ordinare, un proiect prin care să se instituie un examen de bacalaureat diferenţiat din punct de vedere al dificultăţii.

Foto: cugetliber.ro

Andronescu a spus că una din soluţiile de remediere a rezultatelor proaste ale evaluărilor elevilor la finele gimnaziului şi la bacalaureat este diferenţierea examenului de bacalaureat.

"Am avut în această vară mai multe întâlniri cu directori de licee şi ideea merge către un bacalaureat diferenţiat. Dacă vom reuşi să convingem Parlamentul la sfârşitul lunii septembrie să modificăm legislaţia, vom avea un bacalaureat diferenţiat", a spus Andronescu, precizând că va da detalii suplimentare atunci când experţii Ministerului Educaţiei vor finaliza proiectul de modificare a Legii educaţiei naţionale.

"Bacalaureatul diferenţiat va fi la opţiunea elevului. Nu decidem spre ce tip de bacalaureat merge elevul, ci acesta optează pentru un tip de bacalaureat sau altul", a precizat Ecaterina Andronescu.

Un alt mod în care Andronescu vrea să evite pe viitor rezultatele proaste de la bacalaureat este organizarea de cursuri remediale pentru elevii care au probleme la şcoală. Acestea ar urma să poată fi frecventate încă din timpul gimnaziului deoarece şi rezultatele evaluării naţionale s-au dovedit nesatisfăcătoare.

Ministerul Educaţiei îşi propune să ridice standardul de calitate al liceelor tehnologice, unde rata de promovabilitate la bacalaureat este de 25-30%, mult mai mică decât cea din liceele teoretice, unde ajunge la 85-90%.

În ceea ce priveşte clasa pregătitoare, Andronescu a dat asigurări că dotarea materială necesară şcolilor va fi peste tot instalată până în 3 septembrie, iar formarea dascălilor pentru clasa 0 va fi şi ea finalizată pe 7 septembrie.

loading...
4 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
bacalaureat diferentiat Ecaterina Andronescu Legea Educaţiei Naţionale
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
29 aug 09:37
Răspunde | Votează email 0 email
Violina Paduraru Paduraru
clasa 0 cea mai mare tampenia asta e nici blase nici dascali nici jucarii sau cu ce invata acei copii nu stiu ce idee timpita sa ceri ceva ce nu se poate realiza sti ti ca unele sate nu au unde face clasa de clasa o si sint nevoi ti copii sa faca naveta 5 6 km??????????????
26 aug 22:30
...până în 3 septembrie, iar formarea dascălilor pentru clasa 0 va fi şi ea finalizată pe 7 septembrie. nr. vizualizari: 31 Sursa stire: http://www.rtv.net/ministrul-educatiei-vrea-instituirea-unui-bacalaureat-diferentiat_41812.html The post Ministrul Educaţiei vrea instituirea unui bacalaureat diferenţiat appeared first on Ziarul PROFIT Arges -Stiri Arges, Stiri, Curtea de Arges . " /> ...
26 aug 21:46
...3 septembrie, iar formarea dascălilor pentru clasa 0 va fi şi ea finalizată pe 7 septembrie. Source Article from http://www.rtv.net/ministrul-educatiei-vrea-instituirea-unui-bacalaureat-diferentiat_41812.html...
26 aug 20:22
...href="http://www.rtv.net/ministrul-educatiei-vrea-instituirea-unui-bacalaureat-diferentiat_41812.html" target="_blank">www.rtv.net.       ...
1
EUR
4.8747
RON
30 Oct
noapte 10 °
zi 14 °
Ultimele joburi adaugate
24 H