Ministrul Energiei a convocat comandamentul energetic de iarnă

Ministrul Energiei, Toma Petcu, a convocat pentru joi la ora 15:00 comandamentul energetic de iarnă, la sediul Dispeceratului Energetic Naţional.

RomaniaTV.net
18 ian. 2018, 08:01
Ministrul Energiei a convocat comandamentul energetic de iarnă

Ministrul Energiei, Toma Petcu, a declarat, miercuri, că, în această perioadă, nu sunt probleme în privinţa alimentării cu energie, iar aprovizionarea cu electricitate şi gaze este „în grafic”.

„Ieri (marţi – n.r.) s-a desfăşurat o şedinţă în Comandamentul de iarnă din dispeceratul energetic naţional. Până la momentul acelei analize, nu a fost niciun fel de problemă. Sunt pregătite echipele de intervenţie, dacă va fi cazul de intervenţii la deconectări”, a afirmat Petcu, la începutul şedinţei de Guvern.

Premierul interimar Mihai Fifor a anunţat, joi, la MAI, că, din cauza condiţiilor nefavorabile, s-a intervenit operativ pe tot parcursul nopţii pentru ca traficul să nu fie blocat.

„S-a intervenit operativ pe tot parcursul nopţii pentru ca traficul să nu fie blocat. (…) Am solicitat tuturor colegilor miniştri implicaţi în operaţiunea aceasta (…) să intervină şi să fie pregătiţi în orice moment”, a declarat Fifor. El a precizat că, în prezent, nu există „blocaje semnificative” pe drumuri.

Mai multe drumuri naţionale sunt acoperite cu zăpadă, iar pe DN1 şi DN 73 a fost restricţionat traficul greu, informează Centrul Infotrafic. Optsprezece judeţe din Oltenia, Transilvania şi Moldova se află până joi seară sub cod portocaliu de ninsori şi viscol. De asemenea, până la ora 22.00 este în vigoare o avertizare cod galben de vânt puternic şi precipitaţii abundente. Ninsorile abundente au afectat şi alimentarea cu energie a liniilor feroviare, circulaţia trenurilor fiind oprită în timpul nopţii.

Centrul Infotrafic recomandă participanţilor la trafic să ruleze cu prudenţă şi să respecte indicaţiile poliţiştilor rutieri.

Traficul rutier a fost restricţionat miercuri noapte pentru autovehiculele de peste 7.5 tone pe DN73 Valea Mare (judeţul Argeş) – Fundata (judeţul Braşov) şi pe DN1, între Nistoreşti (Prahova) şi Braşov, în condiţiile în care la munte ninge abundent, iar unele TIR-uri au avut dificultăţi la urcarea drumului în rampă. De asemenea, în judeţul Gorj DN67C Transalpina este închis între Rânca şi Novaci, pe tronsonul kilometric 16+200 – 34+800.

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române anunţă că mai multe drumuri naţionale sunt acoperite cu zăpadă.