Ministrul Energiei a dezvăluit cum se încălzește iarna! Cum reușește Virgil Popescu să facă economie

În plină criză energetică, Virgil Popescu le-a dezvăluit românilor modalitatea sa pe care a adoptat-o pentru a face economie în sezonul rece.

19 nov. 2022, 13:30
Ministrul Energiei a dezvăluit cum se încălzește iarna! Cum reușește Virgil Popescu să facă economie

Ministrul Energiei, Virgil Popescu le recomandă oamenilor să îşi schimbe centrala termică și să opteze pentru pompe de căldură și panouri fotovoltaice.

Virgil Popescu: Iarna mă încălzesc cu pompele de căldură!

„Mă încadrez şi până în 300, la locuinţa de aici unde stau lângă Bucureşti, dar mă încadrez şi la peste 300 la Turnu Severin, unde am pompe de căldură, dar acolo am şi panouri fotovoltaice, dar consum foarte mult acolo, pentru că iarna mă încălzesc cu pompele de căldură şi consumă foarte mult, dar şi vara consumul este mai mare de 300 de kilowaţi”, a mărturisit ministrul Energiei, sâmbătă ,în cadrul emisiunii Insider Politic de la Prima TV.

Citiți și: Virgil Popescu, mesaj pentru românii care au consum la curent de peste 300 de kW: „Au în continuare posibilitatea să se transfere la alt furnizor”

Virgil Popescu: „Au scăzut costurile şi consumul cu 30 la sută al gazului!”

“Nu-i vorba de făcut risipă. Eu fiind de profesie inginer m-au preocupat lucrurile acestea de automatizări, de eficienţă. La Turnu Severin am un sistem automatizat complet, cu panourile fotovoltaice cu măsurare de temperatură. Încerc să economisesc.  Am schimbat centrala în iarna trecută cu o centrală nouă în condensare. Au scăzut costurile şi consumul cu 30 la sută al gazului şi am pus în plus probabil că şi din cauza asta, am pus în plus un sistem de măsură a temperaturii şi de reglaj a temperaturii automat pe ore în timpul zilei. Ea ştie la ce oră ajung acasă, că este programată, iar dacă am nevoie să vreau mai cald, intru pe telefon, dau drumul la centrală mai cald şi este mai cald acasă”.

Ministrul Energiei le recomandă oamenilor să îşi schimbe centrala termică

„Le-am recomandat românilor, cei care îşi permit să schimbe centrala, să treacă pe centrale performante. Împreună cu ministrul Mediului, în coaliţie, am stabilit, e vorba de programul Rabla pentru electrocasnice, să intre şi centralele de apartament, ca oamenii care nu îşi permit să-şi cumpere o centrală, să poată să şi-o schimbe, să fie ajutaţi, pentru că şi statul, la rândul lui, câştigă pentru că scade consumul de gaz”, a precizat ministrul Energiei.

Citiți și: Virgil Popescu anunță lansarea un nou program pentru montarea de panouri fotovoltaice. Cine va beneficia de acest proiect