Ministrul Energiei, anunţ de ultimă oră după cozile din benzinării: „E război hibrid! România nu are absolut nicio problemă cu stocurile de petrol”

După ce miercuri românii au luat cu asalt benzinăriile din toată ţara, ministrul Energiei anunţă că România nu are absolut nicio problemă cu stocurile de carburanţi.

10 mart. 2022, 20:27
Ministrul Energiei, anunţ de ultimă oră după cozile din benzinării: „E război hibrid! România nu are absolut nicio problemă cu stocurile de petrol”

Ministrul Energiei, anunţ de ultimă oră după cozile din benzinării. Virgil Popescu a anunţat că situaţia privind cozile formate miercuri la benzinării, pe fondul temerilor privind preţul benzinei şi motorinei, „face parte dintr-un război hibrid care se petrece pe teritoriul României” şi care are legătură cu conflictul armat din Ucraina.

Ministrul Energiei, anunţ de ultimă oră după cozile din benzinării

Citeşte şi Klaus Iohannis intervine în „criza carburanţilor” şi acuză Rusia de creşterea preţurilor

„România nu are absolut nicio problemă cu stocurile de petrol, nu are absolut nicio problemă cu stocurile de carburanţi, există resurse, românii nu au de ce să se teamă că vom ajunge să nu existe benzină şi motorină în staţiile de distribuţie.

Nu există, de asemenea, niciun motiv pentru explozia preţurilor, aşa cum s-a întâmplat ieri, şi este absolut regretabil tot ce s-a întâmplat ieri şi această manipulare care a fost făcută. (…) Eu, personal, cred că ce s-a întâmplat în cursul zilei de ieri face parte dintr-un război hibrid care se petrece pe teritoriul României.

Încă o dată, nu avem absolut nicio problemă cu stocurile de petrol, cu stocurile de benzină şi motorină”, a declarat Virgil Popescu, joi seară, după şedinţa de Guvern.

Acesta a subliniat că cei doi mari producători de carburant din România sunt „pregătiţi” şi pot aproviziona „absolut toate staţiile de distribuţie” din ţară.

Reamintim că miercuri seară, atât în Bucureşti, cât şi în mai multe benzinării din ţară, şoferii au format cozi uriaşe de teamă că benzina şi motorina se vor scumpi foarte mult în zilele următoare şi că nu vor mai avea de unde alimenta maşinile.

Premierul Nicolae Ciucă a dispus controale, după haosul de miercuri seară din benzinării.

”Nu există motive reale pentru cresteri accelerate de preturi in România. Ţara noastră are stocuri suficiente de carburant. Prim-ministrul Nicolae Ciucă a dispus începerea de controale ample la staţiile de alimentare cu carburant. Guvernul României nu  va permite niciun derapaj, nicio tentativă de speculă.”, a declarat Dan Cărbunaru, în mesajul către presă.

Citeşte şi PREŢ MOTORINĂ în România. Cu cât se vinde un litru de carburant în benzinării