Ministrul Energiei încearcă să-i liniştească pe minerii de la Lupeni: Îşi vor primi salariile restante

Ministrul Energiei vine cu veşti bune pentru minerii de la Lupeni. Virgil Popescu a declarat că în prima jumătate a săptămânii viitoare angajaţii vor primi banii.

20 feb. 2021, 21:39
Ministrul Energiei încearcă să-i liniştească pe minerii de la Lupeni: Îşi vor primi salariile restante

Ministrul Energiei încearcă să-i liniştească pe minerii de la Lupeni. În paralel, cei de la Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă  Hunedoara aşteaptă de la conducerea Complexului Energetic Hunedoara – şi am înţeles că deja se lucrează şi transmit informaţii – aşteaptă statele de salarii, justificarea salariilor pentru a putea face plăţile.

Ministrul Energiei încearcă să-i liniştească pe minerii de la Lupeni. Anunţul făcut de Virgil Popescu

”La începutul săptămânii viitoare vor primi banii, am anunţat acest lucru. Prefectul a spus că până în data de 26 s-a înţeles cu sindicatele. Noi a venit cu mai mult în Guvern, am accelerat procedura, am publicat Ordonanţa de Urgenţă în Monitor vineri seară. În paralel, Ministerul Muncii a redactat deja normele de aplicare, modificarea normelor vechi în aşa fel încât să cuprindă şi modificările din ordonanţă şi dacă este avizată luni, luni vom face şi şedinţă de Guvern – mai trebuie avizată de două ministere, Ministerul Justiţiei şi Ministerul de Externe, fiind vorba despre o directivă europeană – vom face luni şedinţă de Guvern, dacă nu marţi, va fi publicată în aceeaşi zi.

În paralel, cei de la Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă  Hunedoara aşteaptă de la conducerea Complexului Energetic Hunedoara – şi am înţeles că deja se lucrează şi transmit informaţii – aşteaptă statele de salarii, justificarea salariilor pentru a putea face plăţile.

Deci în prima jumătate a săptămânii viitoare vor primi banii”, a declarat Virgil Popescu sâmbătă după amiază, într-o intervenţie telefonică la Digi 24.

Citeşte şi: Primarul din Deva, declaraţie revoltătoare! I-a înfuriat pe mineri: Suferă că ei nu-s în stare să dea cărbune. Numai se plâng

La mina Lupeni se înregistrează o întârziere aferentă lunii ianuarie, în condiţiile în care minerii primesc salariile în data de 15 lichidare şi în 30 avansul pentru luna următoare.

Minerii de la exploatările de cărbune Livezeni, Vulcan şi Lupeni protestează de câteva zile pentru că nu au primit salariile. Diana Șoșoacă i-a chemat pe minerii din Valea Jiului, într-o discuție la Lupeni, să vină în Capitală să protesteze pașnic în fața Guvernului și a ministerelor Energiei și Economiei dacă nu li se acordă banii pentru munca prestată.

Citeşte şi: Diana Şoşoacă cheamă minerii în București: Unde ești domnul președinte, iar ești la schi?