Ministrul Energiei, negocieri cu minerii în toiul nopţii

Ministrul Energiei, negocieri în toiul nopţii cu minerii aflaţi în greva foamei la Târgu Jiu. Victor Grigorescu a încercat să îi convingă pe oameni să renunţe la protest, dar nu a reuşit. Nu mai puţin de 3000 de angajaţi ai Complexului Energetic Oltenia vor fi disponibilizaţi. Înainte de discuţiile cu ministrul, un ortac a ameninţat că îşi va da foc. La această oră, în jur de 300 de mineri refuză să intre la lucru.

RomaniaTV.net
19 feb. 2016, 06:41
Ministrul Energiei, negocieri cu minerii în toiul nopţii

Ministrul Energiei a mers de urgență la Târgu Jiu. După 5 ore, discuţiile cu minerii care protestează s-au încheiat însă fără niciun rezultat.

„Trebuie să găsim o soluţie consensuală cu care toate părţile să fie de acord. Am discutat cu conducerea companiei şi vor continua discuţiile cu persoanele care protestează pentru a identifica împreună un parcurs pentru zilele următoare şi un parcurs care să rezolve situaţia”, a declarat ministrul Energiei.

Ortacii care s-au trezit cu ministrul în toiul nopţii spun că oficialul nu a venit cu vreo soluţie.

„N-a ştiut ce să răspundă, n-a putut să aducă nici la ora actuală niciun argument pentru mutarea sediului social al Complexului Energetic Oltenia”, a spus unul dintre mineri.

18 mineri de la Complexul Energetic Oltenia sunt în greva foamei de cinci zile, după ce au aflat că 3000 de angajaţi vor fi disponibilizați începând din martie. Managerul interimar al complexului a anunţat că, de săptămâna viitoare, vor intra întâi în şomaj tehnic. Unul dintre ortaci chiar a ameninţat că îşi va da foc în faţa sediului companiei.

Altuia i s-a făcut rău după disputa cu managerul

În companie lucrează peste 15.000 de oameni.