Ministrul Energiei vine cu vești bune pentru români. Categoria care va plăti mai puțin la curent: ”E OUG. Vor avea factura diminuată”

Ministrul Energiei a declarat, marți seară, că pregătește o OUG care va ajuta consumatorii vulnerabili să își plătească facturile iarna aceasta.

14 sept. 2021, 21:00
Ministrul Energiei vine cu vești bune pentru români. Categoria care va plăti mai puțin la curent: ”E OUG. Vor avea factura diminuată”

Ministrul Energiei vine cu vești bune pentru români. Virgil Popescu a precizat că lucrează la o ordonanță de urgență, pe care o va prezenta săptămâna viitoare premierului Florin Cîțu și care vine în ajutorul consumatorilor vulnerabili.

Ministrul Energiei vine cu vești bune pentru români. Categoria care va plăti mai puțin la curent

Virgil Popescu a spus că nu este vorba de o plafonare a prețurilor, pentru că nu i se pare normal ca persoanele cu venituri foarte mari să plătească la fel de puțin.

”Noi știm ce avem de făcut, la asta lucrăm, dar nu la plafonarea prețului pe o perioadă de 6 luni, pentru că nu mi se pare normal ca și cetățenii cu venituri foarte mari să beneficieze de prețuri mici.

Citește și: Mihai Tudose, despre creşterea preţului energiei: „PSD a depus un amendament ca legea consumatorului vulnerabil să intre în vigoare în septembrie, dar Cîţu a votat împotrivă”
 

Lucrăm la o OUG și suntem aproape de final, săptămâna viitoare o voi prezenta premierului, pentru ajutorarea românilor până la venituri medii sau consumul mediu și vorbim de milioane de români, atât la energie electrică, cât și la gaze naturale.

(…) Facem tot felul de simulări, ca să vedem ce este mai bine pentru oameni și să fie o formă foarte rapidă de făcut, practică, să nu punem oamenii pe drumuri să-și scoată adeverințe, așa cum se întâmplă la consumatorul vulnerabil”, a declarat Virgil Popescu.

Ministrul Energiei a fost întrebat dacă, prin această OUG, consumatorii casnici vor avea un alt tarif la energie electrică și la gaze naturale, iar Virgil Popescu spus că nu.

”Nu, nu vor avea alt tarif, vor primi în funcție de gradul de consum. O să vedeți când prezentăm schema, vor avea factura diminuată”, a spus ministrul la Antena 3.

Citește și: PSD iniţiază un proiect de lege privind plafonarea prețurilor: Executivul se mărginește doar să constate cum românii primesc oferte aberante de la distribuitorii de energie și gaze