Ministrul Energiei, Virgil Popescu, audiat la DNA – SURSE

Ministrul Energiei a fost audiat, marți, la Direcția Națională Anticorupție. Conform unor surse, Virgil Popescu a fost audiat de procurori ca martor în dosarul Romarm.

07 mart. 2023, 14:15
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, audiat la DNA – SURSE

Procurorii DNA l-au audiat, marți, în mare secret, pe ministrul Energiei, Virgil Popescu. Potrivit unor surse judiciare, a fost audiat în calitate de martor în dosarul Romarm.

Numele lui Virgil Popescu a apărut în legătură cu dosarul achizițiilor de măști pentru MApN din pandemie, în care sunt cercetate firme controlate de Victor Pițurcă și fiul său, Alexandru. Până în momentul de față, nu sunt indicii că această calitate, cea de martor, ar urma să fie schimbată.

Citește și Barometrul vizibilităţii miniştrilor: cel mai mult a urcat în top Rafila, iar cele mai mari căderi le-au avut Aurescu, Virgil Popescu şi Grindeanu

Dosarul vizează achiziții de utilaje neconforme făcute de compania aflată în subordinea ministerului Economiei, condus în perioada respectivă de Virgil Popescu.

Șeful Romarm, Gabriel Ţuţu, este acuzat că ar fi primit 50.000 de lei pentru a atribui un contract de achiziţii de materiale sanitare, în pandemie, către firma lui Alex Piţurcă.

Potrivit DNA, pe fondul pandemiei generate de virusul COVID-19, în perioada 19 martie 2020 – 16 septembrie 2021, Gabriel Ţuţu, în calitate de director general al Romarm, cu încălcarea dispoziţiilor legale, ar fi încheiat cu o asociere de firme din care făcea parte şi o societate controlată de Alexandru Piţurcă, în condiţii dezavantajoase pentru compania pe care o conducea, două contracte de achiziţie publică ce vizau cumpărarea a şapte utilaje neconforme de producere a măştilor de protecţie.

Citește și Marcel Ciolacu îi dă replica lui Klaus Iohannis în problema taxei de solidaritate pe care OMV refuză să o plătească: „Ministrul liberal Virgil Popescu a fost negociator la Comisia Europeană”