Marcel Ciolacu îi dă replica lui Klaus Iohannis în problema taxei de solidaritate pe care OMV refuză să o plătească: „Ministrul liberal Virgil Popescu a fost negociator la Comisia Europeană”

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, în urmă cu câteva zile, că, în ceea ce priveşte refuzul OMV de a plăti taxa de solidaritate, ministerul Finanţelor a facut ordonanţa fără să se consulte cu ministerul Energiei. Marcel Ciolacu îi dă, însă, replica preşedintelui amintindu-i acestuia că negociatorul la Comisia Europeană este ministrul liberal al Energiei Virgil Popescu.

12 feb. 2023, 22:08
Marcel Ciolacu îi dă replica lui Klaus Iohannis în problema taxei de solidaritate pe care OMV refuză să o plătească: „Ministrul liberal Virgil Popescu a fost negociator la Comisia Europeană”
Marcel Ciolacu aruncă bomba în scandalul privind taxa de solidaritate OMV Petrom

De câteva zile, PNL și PSD se acuză reciproc pe subiectul taxei de solidaritate pe care OMV refuză să o plătească. Marcel Ciolacu susţine că Ministerul Finanțelor, condus de pesedistul Adrian Câciu, nu a făcut decât să pună în aplicare ce a negociat ministrul Energiei, liberalul Virgil Popescu. La rândul lor, liberalii îi găsesc vină ministrului Câciu că a introdus codurile CAEN în ordonanță, restrângând aplicabilitatea acesteia.

Liderul PSD susţine că ministrul Energiei, care a fost negociatorul din partea României la Comisia Europeană, nu a cerut niciun punct de vedere Ministerului Finanțelor pe tot parcursul negocierii regulamentului.

Ministrul Energiei Virgil Popescu a fost negociatorul la Comisia Europeană„, acuză președintele PSD Marcel Ciolacu după declarațiile lui Klaus Iohannis.

Citeste si Marcel Ciolacu dă asigurări că rotaţia premierilor va avea loc: „Este dreptul constituțional al președintelui să desemneze premierul. Nu cred că vor fi probleme, până la 1 iunie totul va fi clar”

În ultimele zile dn 2022, Guvernul a aprobat o ordonanţă de urgenţă privind taxa de solidaritate pe care ar trebui să o plateasca companiile din energie. Aşa cum a fost ordonanţa facută şi aprobată, OMV Petrom nu s-ar încadra în prevederile ordonanţei. Guvernul se aştepta să încaseze de la OMV Petrom aproape 1 mld. de euro în contul acestei taxe, dar într-un final a avut parte de o surpriză neplăcută.

La începutul lunii ianuarie, OMV a anunţat că, potrivit calculelor companiei, nu trebuie să plătească această taxă, iar cazul a ajuns inclusiv la nivelul Comisiei Europene, care a confirmat că, asa cum este formulata ordonanţa, OMV nu ar trebui să platească taxa de solidaritate.

Citeste si Marcel Ciolacu își prezintă calitățile pentru funcția de premier: „Sunt unul dintre oamenii care coagulează, …

De la inceputul anului, ANAF, şi acum Agentia Nationala de Resurse Minerale  – ANRM, desfăşoară controale la OMV Petrom. OMV Petrom a raportat pentru anul trecut un profit de 10,3 mld. lei anul trecut, de aproape trei ori mai mare ca în 2021.