Ministrul Finanțelor, răspuns incredibil când a fost întrebat ce rate plătește pentru creditele pe care le are la bănci

Ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, a vorbit vineri despre creditele pe care le are la bănci, după ce a fost întrebat de jurnalişti. Chiar şi aşa, ministrul nu a dat răspunsurile aşteptate.

RomaniaTV.net
22 mart. 2019, 12:33
Ministrul Finanțelor, răspuns incredibil când a fost întrebat ce rate plătește pentru creditele pe care le are la bănci

În contextul în care a susținut, vineri, că românii vor plăti rate mai mici pentru creditele la bănci, după ce se va modifica formula de calcul Robor, ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a fost întrebat de jurnaliști cât plătește pentru ratele la bănci, dar nu a putut da un răspuns concret. Când jurnaliștii i-au spus că este, probabil, singurul român care nu știe cât plătește pentru creditele la bănci, ministrul Finanțelor a susținut că nu vrea „să încurce zecimalele”.

„Cât am rata la bancă? Cât am rata la bancă… Stau să mă întreb dacă e ceva de secret fiscal sau nu. Poate fi. Ca ce?”, a răspuns Teodorovici, întrebat de jurnaliști ce rate plătește la bănci, scrie hotnews.ro.

Ministrul Finanțelor a încercat să evite în continuare răspunsul, spunând că are două credite – unul imobiliar și altul de nevoi personale. „Plătesc în lei, la cursul zilei. Este luat în euro, că aşa a fost în 2007 şi le plătesc, că sunt două credite, ca orice român (…) Facem altceva – pentru că sunt două credite, unul de nevoi personale şi unul imobiliar, fac o situaţie, însumez cât sunt şi vă prezint public cât este rata lunară, de unde vine plata, pentru că ştiu că interesează foarte mult”.

El nu vrut să spună nici cât plăteşte cu aproximaţie şi nici cât la sută din venit: „Ca venit? Având în vedere venitul meu foarte mare ca ministru de Finanţe… V-aş fi răspuns, dar trebuie să plecăm”.

La insistențele jurnaliștilor, care i-au spus că este, probabil, singurul român care nu știe cât plătește pentru creditele la bănci, Teodorovici a spus: „Sunt un om al cifrelor şi vreau să vă spun la zecimală. Mă faceţi să nu vă spun acum cifra, că nu vreau să încurc zecimalele”.

Potrivit ultimei sale declarații de avere, Teodorovici are trei credite (două ipotecare și unul de nevoi personale) în valoare totală de aproape 700.000 de euro, dar și două contracte de împrumut în valoare totală de 175.000 de euro. În timp ce contractele de împrumut sunt scadente în 2021, creditele au dată scadentă anii 2033 și 2045.