Ministrul Finanţelor a răspuns nemulţumirilor societăţii civile legate de bugetul pe 2016

Ministrul de Finanţe Anca Paliu Dragu a răspuns nemulţumirilor societăţii civile, care a reclamat timpul prea scurt pentru dezbaterea proiectului de buget, precizând că, dacă aceasta s-ar fi prelungit, exista riscul ca România să înceapă anul fără buget, ceea ce ar fi însemnat o situaţie foarte delicată.

09 dec. 2015, 20:04
Ministrul Finanţelor a răspuns nemulţumirilor societăţii civile legate de bugetul pe 2016

În faţa nemulţumirilor exprimate de societatea civilă, ministrul de Finanţe Anca Paliu Dragu a recunoscut că timpul în care bugetul a stat în dezbatere publică a fost foarte scurt, dar a precizat că Guvernul a avut de ales între a avea un proiect aprobat până la sfârşitul anului sau a avea dezbateri foarte lungi, potrivit Mediafax.

Eu cred că România, dacă ar fi început anul 2016 fără buget, ar fi fost într-o situaţie foarte delicată şi s-ar fi reflectat într-o reacţie imediată a pieţelor„, a spus Anca Dragu.

Ea a mai precizat că au fost preluate sugestiile primite de la societatea civilă şi că o parte dintre acestea au fost avute în vedere când a fost finalizat proiectul de buget. „Faptul că am avut această întâlnire (dezbaterea cu societatea civilă din Parlament n.r.) după aprobarea bugetului nu înseamnă că nu le-am avut în vedere şi că nu am ştiut propunerile venit de la societatea civilă”, a conchis ministrul.

Bogdan Hossu, președintele Confederației Naționale Sindicale „Cartel Alfa”, a declarat, miercuri, că Guvernul nu a respectat procedura de a lăsa zece zile pentru dezbaterea publică privind bugetul de stat, iar audierea publică ar fi trebuit să aibă loc înainte de exprimarea unui punct de vedere din partea Consiliului Economic și Social.