Ministrul Finanţelor anunţă o schemă de ajutor pentru marile companii

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a oferit, joi, mai multe informaţii despre Ordonanţa de Urgenţă privind schema de stat pentru companiile mari, precizând că este vorba de un plafon de maxim 8 miliarde de lei şi se vor califica companiile care au o cifră de afaceri mai mare de 20 de milioane de euro.

21 mai 2020, 14:19
Ministrul Finanţelor anunţă o schemă de ajutor pentru marile companii

Florin Cîţu a anunţat joi, la începutul şedinţei de Guvern, că această Ordonanţă ar putea fi aprobată în următoarea şedinţă de Guvern.

“Astăzi vom prezenta în primă citire schema, memorandumul în şedinţă de Guvern şi la şedinţa următoare va trebui să o şi aprobăm. Un plafon maxim de 8 miliarde lei în această schemă, se vor califica companii care au cifră de afaceri mai mare de 20 de milioane de euro şi sistemul va fi de garantare până la 80 la sută din credite, tot pe o perioadă de şase ani, dar cu subvenţia dobânzii nu mai mult de 50 la sută”, a anunţat Cîţu, la începutul şedinţei de Guvern.

Potrivit acestuia, a fost notificată Comisia Europeană, prin Consiliul Concurenţei.

”Detaliile schemei le vom negocia, le vom face exact cu Comisia Europeană aşa cum am făcut şi la IMM Invest”, a explicat ministrul Finanţelor.

Ministrul Finanţelor, anunţ pe Facebook pentru contribuabili. Cum se face plata taxelor