Ministrul Finanţelor: Codul fiscal şi normele sunt nişte legi ample în care putem găsi anomalii. Nu este vina nimănui

Codul fiscal şi normele sunt nişte legi foarte ample în care este posibil să fie tot felul de anomalii, în acest moment existând un grup de lucru care se ocupă de indentificarea acestora, a declarat, luni, Anca Dragu, ministrul Finanţelor Publice, la Palatul Parlamentului.

15 feb. 2016, 15:10
Ministrul Finanţelor: Codul fiscal şi normele sunt nişte legi ample în care putem găsi anomalii. Nu este vina nimănui

„Codul fiscal și normele sunt niște animale foarte mari, niște legi foarte ample în care este posibil să fie tot felul de anomalii strecurate. Nu este vina nimănui.

Pur și simplu aceasta se întâmplă cu legi atât de ample. (…) În acest moment avem un grup de lucru la Ministerul Finanțelor. Ne uităm la Codul fiscal și încercăm să identificăm și alte posibile elemente care să necesite o modificare în termen foarte scurt. În cursul lunii februarie sper să reușim să avem o îndreptare a acestei situații. Lucrăm astfel încât să identificăm și alte posibile elemente ce trebuie modificate urgent”, a spus ministrul Finanțelor, conform Agerpres.

Întrebată ce părere are despre proiectul PSD de reducere a CAS, Anca Dragu a precizat că este vorba despre un impact destul de mare pe cheltuieli.

Citeşte şi:  Victor Ponta o IRONIZEAZĂ pe Anca Dragu, ministrul Finanţelor: „Da. Aşa e. Bravo”

„Este vorba despre un impact pe cheltuieli destul de mare. În Constituție este o prevedere în care orice creștere a cheltuielilor sau reducere a veniturilor trebuie să fie însoțită de măsuri care să permită creșterea acelor cheltuieli.

Există un impact destul de mare și nu am văzut până în acest moment măsuri compensatorii care să permită această reducere. Efortul bugetar este unul destul de mare, undeva la peste 7 miliarde de lei”, a precizat ministrul Finanțelor.