Ministrul Finanţelor: Impozitarea se va face pe trei trepte, după regionalizare

După regionalizare, care va avea loc după revizuirea Constituţiei şi după ce proiectul va fi discutat în USL şi în Guvern, impozitarea se va face pe trei trepte: local, regional şi naţional, a declarat sâmbătă, ministru Finanţelor, Daniel Chiţoiu.

27 apr. 2013, 19:22
Ministrul Finanţelor: Impozitarea se va face pe trei trepte, după regionalizare

„Avem în vedere descentralizarea atribuţiilor ministerelor şi instituţiilor de la nivel naţional către regiuni, apoi descentralizarea finanţărilor care se realizează acum la nivel naţional, schimbarea sistemului fiscal actual, pe trei trepte: impozite şi taxe care se vor colecta la nivel local, impozite şi taxe care se vor colecta la nivel regional şi cele care se vor colecta la nivel naţional„, a afirmat Daniel Chiţoiu, potrivit Agerpres.

Ministrul Finanţelor spune că se doreşte un sistem fiscal astfel încât, nici primăriile de comune, nici cele de oraşe sau cele de municipii, dar nici Consiliile judeţene să nu mai stea cu mâna întinsă la Guvern, indiferent de forţa politică ce se află la guvernare.

Citeşte şi Dragnea: Regiunile vor fi înfiinţate până în noiembrie. Sper că prin angajarea răspunderii

Totodată, se doreşte ca cea mai mare parte a veniturilor să fie realizate la nivel local, iar Guvernul să vină numai cu surse de finanţare în completare şi numai pentru proiectele mari, naţionale, care nu pot fi susţinute de autorităţile publice locale.

„Trebuie să stimulăm autorităţile publice locale, pentru a atrage investiţii, să atragă investitori, iar parte din sumele produse de aceştia să rămână autorităţilor locale”, a spus Daniel Chiţoiu.

Citeşte şi Ponta îi SOMEAZĂ pe şefii de Consilii Judeţene: Nu ÎNGROPAŢI regionalizarea în interese mărunte


loading...