Ministrul Finanţelor: „Nu luăm în calcul tăieri de salarii şi pensii”. Ce spune Florin Cîţu despre restructurare în sectorul bugetar

Romanii vor putea, de saptamana viitoare, sa ceara suspendarea ratelor pana la finalul acestui an. Anuntul a fost facut chiar de ministrul de Finante, Florin Citu. In acelasi timp, acesta a tinut sa precizeze ca, cel putin pentru moment, nu ia in calcul sa taie salariile. Mai mult, ministrul a spus ca nu sustine plafonarea preturilor la alimente.

RomaniaTV.net
02 apr. 2020, 11:10
Ministrul Finanţelor: „Nu luăm în calcul tăieri de salarii şi pensii”. Ce spune Florin Cîţu despre restructurare în sectorul bugetar

Ministrul Finanţelor florin Cîţu a declarat joi, la Digi24, că Guvernul nu ia în calcul scenariul tăierii de salarii sau pensii, în contextul crizei economice provocate de epidemia de coronavirus. De asemenea, el a mai precizat că nici despre restructurări în sectorul bugetar nu se discută în acest moment.

„Nu sunt luate în calcul tăieri de salarii şi pensii”, a declarat ministrul Finanţelor joi, la Digi24.

De asemenea, întrebat de o posibilă restructurare de personal în sectorul bugetar, în contextul în care în privat aproape 800.000 de oameni au fost trimişi în şomaj tehnic, Florin Cîţu a spus că nu se discută acest lucru.

„Nu, în acest moment nu ne uităm la o restructurare a aparatului public”, a mai precizat ministrul, completând că totuşi sectorul bugetar este ineficient.

El a spus că eforturile se îndreaptă către rezolvarea crizei din sănătate şi a vorbit despre o rectificare bugetară, săptămâna viitoare, care să asigure fonduri pentru sănătate, echipamente, concedii medicale.