Ministrul Finanțelor propune o rectificare bugetară. 55 de miliarde de lei pentru investiții

Florin Cîțu propune o rectificare bugetară care rolul de a asigura finanţarea pentru continuarea investiţiilor în sănătate și educație.

18 nov. 2020, 12:28
Ministrul Finanțelor propune o rectificare bugetară. 55 de miliarde de lei pentru investiții

Ministrul Finanțelor propune o rectificare bugetară. Aceasta are rolul de a asigura finanţarea pentru continuarea investiţiilor. Anul acesta e estimată la 55 de miliarde de lei, e cea mai mare sumă investită de la buget în ultimii 10 ani. După 10 luni, investiţiile sunt la 35, 4 miliarde de lei, mai mult decât s-a investit în 2017,2017 sau chiar 2018.

Citește și: CCR dezbate sesizarea privind numirea lui Florin Iordache ca preşedinte al Consiliului Legislativ. Judecătorii au amânat de două ori luarea unei decizii

Ministrul Finanțelor propune o rectificare bugetară. ”Pentru această rectificare bugetară am luat în calcul o scădere a economiei de 4,2 puncte procentuale. Am început anul cu un deficit de 3,6% din PIB, dar cu o creştere economică de 4.2% din PIB. În martie am avut prima rectificare generată de criza pandemiei de coronavirus şi a fost aprobată o rectificare bugetară cu un deficit de 6,7% din PIB. Ministerul Fianţelor propune acum o rectificare bugetară pentru 2020 cu un deficit bugetar de 9,1% din PIB, respectiv 96 de miliarde, construit pe o contracţie economică de 4,2% pentru acest an. E o diferenţă de 8 procente care se vede şi în deficit. Astfel deficitul bugetului general consolidat se majorează cu 5 miliarde de lei. Majorarea vine din estimarea noastră că nu vom mai încasa 4,2 miliarde de lei, în ultima parte a anului.”, a zis Florin Cîţu.

Florin Cîţu cere procurorului general anchetarea PSD

„Solicit procurorului general al României, anchetarea tuturor declaraţiilor făcute de PSD de la începutul declarării stării de urgenţă, până azi. Aceste declaraţii au istigat la presupunere şi la subminarea autorităţii statului şi au adus costuri imense pentru economie. În Codul Penal spune că dacă se pune în pericol Securitatea Naţională se pedepseşte cu închisoarea de 1 până la 5 ani.

Aş vrea să dau un exemplu care a fost propagat de conducerea PSD în ultima perioadă despre banii alocaţi pentru Sănătate. În 2020, bugetul pentru Sănătate trece peste 5% din PIB. E cea mai mare sumă alocată.”, spune ministrul Finanţelor.


loading...