Ministrul Finanţelor, despre pensii: „Propunerea mea este de a merge cu 10%, ca să avem bani şi pentru alocaţii”

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, anunţă că, până la sfârşitul săptămânii trecute, peste 8.300 de firme mici şi mijlocii din România accesaseră credite prin programul IMM Invest, el catalogând acest program drept cel mai de succes din ultimii 30 de ani şi criticând în termeni duri Start Up Nation, programul de sprijinire a firmelor mici promovat de fostul guvern PSD. Cîţu a făcut precizări şi despre majorarea pnsiilor şi salariilor.

29 iun. 2020, 18:38
Ministrul Finanţelor, despre pensii: „Propunerea mea este de a merge cu 10%, ca să avem bani şi pentru alocaţii”

Florin Cîțu a vorbit despre creșterea pensiilor.  ”Vreau să trecem creșterea pensiilor în contextul în care eu am spus că vreau mai mulți bani pentru investiții. Se va găsi cea mai bună formulă. Am propuneri, fiecare cu riscul aferent.” a spus Florin Cîțu, la Digi24. În contextul în care vorbește despre creșterea pensiilor în contextul creșterii investițiilor, ministrul afirmă că până acum nu a pierdut încrederea investitorilor străini pentru că au fost precauți, dar ”în momentul în care derapăm și mergem pe partea de populism, atunci vom pierde încrederea”. 

Florin Cîţu, avertisment despre CRIZA coronavirus: „Trecem prin cea mai dificilă perioadă pentru economie din ultima sută de ani”

”Propunerea mea este de a merge cu 10%, ca să avem bani și pentru alocații” a spus Florin Cîțu despre creșterea pensiilor, adăugând că ”o creștere de 10% înseamnă un punct procentual la cheltuieli în 2021”. Totuși, nu va dubla alocațiile. Afirmă că la alocații e și mai complicat, nefiind prevăzut buget pentru dublarea lor. 

El a mai spus că în comisiile de specialitate din Parlament nu se pot purta discuții, totul fiind ”o mare dezamăgire”. 

Florin Cîțu a spus că ”au fost sectoare întregi” care au avut de suferit din cauza crizei sanitare generate de SARS-COV-2 şi că autorităţile au căutat ca pentru toate sectoarele din economie să implementeze măsuri de ajutor. 
 
Ministrul Finanţelor a susţinut că întoarcerea unui număr mare de români dintre cei care au lucrat în străinătate reprezintă în acelaşi timp ”o provocare şi o oportunitate” şi îşi doreşte ca aceşti oameni să se integreze pe piaţa forţei de muncă din România.

loading...
Partenerii noștri