Florin Cîţu, avertisment despre CRIZA coronavirus: „Trecem prin cea mai dificilă perioadă pentru economie din ultima sută de ani”

Florin Cîţu a declarat, vineri, că "trecem prin cea mai dificilă perioadă pentru economie din ultima sută de ani". Ministrul Finanţelor a afirmat că situația este mai grea decât în perioada războiului și a regimului comunist pentru a explica de ce nu pot fi majorate pensiile de la 1 septembrie.

RomaniaTV.net
26 iun. 2020, 18:50
Florin Cîţu, avertisment despre CRIZA coronavirus: „Trecem prin cea mai dificilă perioadă pentru economie din ultima sută de ani”

„Trebuie să fim foarte oneşti cu noi. Trecem prin cea mai dificilă perioadă pentru economie din ultima sută de ani. În acelaşi timp, trebuie să avem toate datele pentru exerciţiul bugetar la 6 luni de zile. Datele sunt ok, am reuşit să evităm un dezastru pentru economie. Dar eu văd lucrurile puţin diferit: aş vrea să discutăm nu doar de pensii, ci să discutăm şi de investiţii, şi aş vrea să mă certe românii că nu dublez investițiile”, a declarat ministrul de Finanțe, la postul B1tv.

Florin Cîţu a precizat că, în loc de a aloca bani pentru creşterea pensiilor, vrea să direcţioneze fonduri mai mari de la buget pentru investiţii.

„Facem o evaluare a tuturor cheltuielilor pentru perioada a doua a anului şi vrem să alocăm mai mulţi bani pentru investiţii, pentru că numai aşa putem să plătim şi pensii şi salarii crescute şi în anii viitori. Dacă noi facem această greşeală şi anul acesta nu alocăm mai mulţi bani pentru investiţii şi mergem spre ceea ce vrea stânga – populism din acesta mizerabil – dacă mergem spre populism, vă garantez că vom avea mari probleme anii viitori”, a spus Cîţu.

De asemenea, ministrul Finanţelor a recunoscut că decizia de a majora sau nu pensiile va fi una politică.

Florin Cîţu aruncă BOMBA şi acuză PSD că vrea să „vândă România la reducere” 

În urmă cu aproape 10 zile, Florin Cîţu spunea că obiectivul său este de a reduce la minimum impactul negativ al crizei economice globale asupra economiei României. Ministrul Finanţelor menţiona că au fost luate cele mai bune măsuri, fapt confirmat de datele oficiale.

Florin Cîţu: „Toate scenariile apocaliptice ale socialiştilor au fost spulberate. Am luat cele mai bune măsuri”