Ministrul Finanţelor: Salariile şi pensiile ar putea creşte în 2012

Salariile bugetarilor, dar şi pensiile, ar putea creşte în anul 2012, a declarat în exclusivitate pentru România TV, ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu. Majorarea s-ar putea face numai în anumite condiţii: trebuie să fie sustenabilă şi depinde, totodată, de evoluţia pieţelor financiare.

RomaniaTV.net
04 ian. 2012, 11:53
Ministrul Finanţelor: Salariile şi pensiile ar putea creşte în 2012

„Dacă în luna aprilie vom avea condiţii de a majora salariile şi pensiile, în mod sustenabil, o vom face. Mi-e greu să spun acum cu cât vor creşte”, a declarat pentru România TV, Gheorghe Ialomiţianu.

Ministrul Finanţelor Publice spune că vrea să evite situaţia din 2008, când Guvernul hotărâse majorarea salariilor, iar după câteva luni a declarat că măsura luată a fost una greşită. „Mi-aş dori ca oamenii să o ducă mai bine. Dar eu pot să îi asigur de o stabilitate macroeconomică, că salariile şi pensiile se plătesc”, a mai adăugat acesta.

Ministrul care administrează banii ţării mai spune că prioritare în acest an vor fi investiţiile în infrastructură. Mai precis în construcţia de autostrăzi şi în reabilitarea drumurilor. „Ministerul Transporturilor are cel mai mare buget pentru investiţii. Aproape de 14 miliarde”, a precizat oficialul.

Statul român alocă în anul 2012 circa 38 de miliarde de lei pentru investiţii în domenii precum transport, agricultură, sănătate şi în sectorul energetic. Suma este cu peste 5% mai mare faţă de investiţiile din anul trecut.

Gheorghe Ialomiţianu precizează totodată că va lua la puricat angajările din companiile de stat. Potrivit ministrului, metoda „un angajat la şapte disponibilizaţi” nu va putea fi aplicată la fiecare societate de stat.