Ministrul Finanţelor şi-a dezvăluit salariul. Câţi bani câştigă Florin Cîţu: "Mai puţin decât ca parlamentar"

Publicat: Sâmbătă, 25 Ianuarie 2020 17:25 // Actualizat: Sâmbătă, 25 Ianuarie 2020 19:36 // Sursa: romaniatv.net

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a declarat, sâmbătă, care este salariul lui, după ce a fost întrebat cât câştigă. Politicianul a spus că acum încasează mai puţini bani, decât atunci când era parlamentar.

"Mi-am limitat salariul, este 12.000 lei, mai puţin decât ca parlamentar. Mi-a scăzut salariul, să ştiţi, de la Senat aici. Nu doar l-am îngheţat, mi-a şi scăzut. Este vorba de faptul că, da, încercăm şi prin acest mod de a ţine cheltuielile sub control.

Mai este ceva aici. Venim de la un deficit de 4% anul trecut. Întrebarea este cu cât apeşi de tare frâna. Eu nu vreau ca politica fiscală din România să fie încă o sursă de frână în economie”, a declarat, sâmbătă, ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, la Digi 24.

"Fiecare minister va avea o ordonanţă de reorganizare"

"Restructurarea a început prin faptul că Guvernul are 16 ministere, în loc de 27 câte avea înainte, acesta e primul pas. Acum ştiţi că fiecare minister va avea o ordonanţă de reorganizare prin care se va reorganiza în interior”, a mai spus oficialul.

Întrebat câţi oameni au plecat acasă din aparatul bugetar, el a răspuns că nu are această cifră. "Ca şi în cazul evaziunii fiscale, eu cred că informatizarea şi când vom ajunge la acea interconectare cu toate ministerele, eu cred că automatizarea va rezolva multe probleme ale birocraţiei. Atunci, natural, vom avea o reducere a aparatului”, a precizat el.

Întrebat dacă s-au redus cheltuielile de administrare ale statului român, el a spus că au crescut mai puţin decât creşte PIB-ul nominal.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Florin Citu ministrul Finanţelor salariu florin citu
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8026
RON
24 Feb
noapte 5 °
zi 14 °
Ultimele joburi adaugate
24 H