Ministrul Finanţelor: Vreau să duc Codul Fiscal şi Codul de procedură fiscală în Parlament, la toamnă

Ministrul Finanţelor Publice, Ioana Petrescu, a declarat miercuri, la Antena 3, că intenţionează ca în toamnă Codul Fiscal şi cel de procedură fiscală să treacă de Parlament, transmite Agerpres.

16 iul. 2014, 20:26
Ministrul Finanţelor: Vreau să duc Codul Fiscal şi Codul de procedură fiscală în Parlament, la toamnă

‘Azi (miercuri n.red.) au fost în Guvern şi s-au discutat. Continuăm discuţiile. Vineri voi avea discuţii şi cu mediul academic, la ASE…vor fi discuţii cu mediul de afaceri în fiecare zi, pe grupurile de lucru, şi intenţia mea este să le duc (Codul fiscal şi Codul de procedură fiscală n.r) în Parlament în toamna aceasta ca ele să treacă’, a explicat Ioana Petrescu.

Ministerul de Finanţe a publicat vineri pe site-ul propriu un proiect de modificare a Codului Fiscal, conform căruia clădirile aflate în proprietatea persoanelor fizice care sunt folosite în scop nerezidenţial urmau să fie impozitate suplimentar, impozitele pentru autoturismele mici se măreau, iar cele pentru maşinile cu capacitatea de peste 2.000 de centimetri se reduceau.

Majorări de impozit urmau să fie efectuate şi pentru maşini de marfă, motociclete, bărci cu motor, scutere de apă.

În plus, din 2015, autorităţile locale ar fi avut dreptul să majoreze impozitele şi taxele locale cu până la 50% faţă de o marjă de 20% în prezent

Sâmbătă, atât proiectul Codului Fiscal cât şi al celui de Procedură Fiscală, au fost retrase de pe site, în urma solicitării premierului Victor Ponta, pentru ca acestea să fie analizate în cadrul Guvernului înainte de începerea dezbaterii publice.