Ministrul Fondurilor Europene: Avem aprobarea oficială a Comisiei Europene pentru racordul la reţeaua de gaze naturale

Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, a anunţat, la începutul şedinţei de Guvern, faptul că Comisia Europeană a aprobat Programul de extindere a distribuţiei de gaze în România. Este vorba despre racordarea la rețea în zonele în care nu există distribuție de gaze.

RomaniaTV.net
09 iul. 2020, 16:57
Ministrul Fondurilor Europene: Avem aprobarea oficială a Comisiei Europene pentru racordul la reţeaua de gaze naturale

„Începând de ieri avem aprobarea oficială a Comisiei Europene pentru racordul la reţeaua de gaze naturale, la reţeaua de distribuţie a gazelor naturale. Este Decizia 4.460 din 7 iulie 2020, care ne-a fost comunicată în cursul zilei de ieri, a Comisiei Europene, în cadrul căreia se precizează că avem această aprobare oficială, deci România, începând de ieri, poate să deruleze programul naţional de racordare la reţeaua de distribuţie a gazelor naturale pentru toţi cei care urmează să fie beneficiari”, a spus Boloș.

Citeşte şi: Marcel Boloş, veşti bune pentru studenţi: Pot primi granturi în valoare de până la 100.000 de euro

Ministrul a mai declarat faptul că în următoarea şedinţă de guvern ar putea fi aprobat proiectul de OUG privind aplicarea programului. Mai mult decât atât, în jurul datei de 1 august ar putea fi lansat ghidul solicitantului, urmând ca primele cereri de finanţate să fie primite.

În luna februarie, ministrul spunea că este estimat un cost al racordării de 8.000 de lei. Mai spunea că valoarea programului naţional este de 200 de milioane de euro şi numărul de gospodării estimat pentru finanțare este de circa 200.000 de gospodării.


loading...
Partenerii noștri