Ministrul francez pentru Afaceri Europene a discutat cu Dăncilă despre "îngrijorările privind evoluţiile judiciare în România"

Publicat: Joi, 10 Ianuarie 2019 19:11 // Actualizat: Joi, 10 Ianuarie 2019 19:11 // Sursa: romaniatv.net

Nathalie Loiseau, ministrul francez pentru Afaceri Europene, s-a întâlnit joi cu prim-ministrul român, Viorica Dăncilă, cu care a discutat despre statul de drept şi evoluţiile judiciare din România.

Foto: bugetul.ro

Loiseau a declarat pentru News.ro că în dimineaţa zilei de joi a avut o discuţie „lungă” cu Viorica Dăncilă despre statul de drept şi „evoluţiile judiciare”, despre preluarea şi exercitarea preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene.

„Am abordat toate subiectele privind preşedinţia română a Uniunii Europene. Doamna prim-ministru are o experienţă europeană şi sunt convinsă că România este pregătită să asigure preşedinţia Consiliului”, a spus ministrul.

Loiseau a discutat cu Dăncilă şi despre „îngrijorările unor instituţii europene şi internaţionale privind evoluţiile judiciare în România şi am avut o conversaţie lungă şi detaliată”.

„Statul de drept este un element fundamental pentru toate statele membre ale Uniunii Europene şi este unul dintre criteriile luate în considerare la aderare. Autorităţile române ştiu acest lucru şi îşi susţin cu tărie ataşamentul la statul de drept”, a declarat ea după întâlnirea cu presa la Ambasada Franţei de la Bucureşti.

Comisia Europeană a emis anumite întrebări, îngrijorări şi concluzii legat pe această temă şi „cred că este necesar să existe un dialog aprofundat între România şi Uniunea Europeană”.

Ministrul francez a precizat: „Nu putem avea un climat de afaceri fără probleme, nu putem avea o cooperare poliţienească şi judiciară eficiente şi acces la finanţări europene în ţări în care statul de drept nu e pe deplin asigurat”.

Refuzând să comenteze dosare aflate în curs de judecare, ea a adăugat că „nu există state care sunt privite ca "problemă" ori "exemplare", dar trebuie să existe o vigilenţă permanentă. Fiecare are loc de progres în acest domeniu. Obiectivul nu e de a da sancţiuni, ci scopul este consolidarea statului de drept peste tot în UE”.

Ea se declară susţinătoare a limbajului deschis, în cazul în care există probleme.


loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Nathalie Loiseau Viorica Dăncilă
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7223
RON
24 Jun
noapte 20 °
zi 31 °
Ultimele joburi adaugate
24 H