Ministrul german al Educaţiei a demisionat în urma acuzaţiilor de plagiat

Ministrul german al Educaţiei, Annette Schavan, o apropiată a cancelarului german Angela Merkel, a demisionat sâmbătă, în urma acuzaţiilor de plagiat.

09 feb. 2013, 13:55
Ministrul german al Educaţiei a demisionat în urma acuzaţiilor de plagiat

Demisia ministrului a fost anunţată sâmbătă, chiar de cancelarul german Angela Merkel, care este şi o prietenă bună a Annettei Schavan. „Annette Schavan mi-a prezentat demisia şi eu am acceptat-o, cu inima grea”, le-a declarat Merkel ziariştilor, stând alături de Schavan. 

Annette Schavan, în vârstă de 57 de ani, a rămas fără titlul de doctor, descoperindu-se că a plagiat în teza sa de doctorat, în urmă cu 33 de ani. Schavan a dezminţit, în repetate rânduri, aceste acuzaţii şi are la dispoziţie o lună pentru a face recurs în faţa unui tribunal administrativ.

În 2011, două scandaluri similare au izbucnit în Germania,în urma cărora au demisionat, în martie, ministrului Apărării, Karl-Theodor zu Guttenberg, iar în iunie, deputata europeană liberală (FDP) Silvana Koch-Mehrin, care a renunţat la funcţia de vicepreşedinte al Parlamentului European şi la cea de preşedinte al grupului FDP din PE.