Ministrul german de interne pledează pentru ieşirea Greciei din Zona euro

Ministrul german de interne, Hand-Peter Friedrich, a pledat, într-un interviu apărut sâmbătă în Der Spiegel, pentru ieşirea Greciei din Zona euro, afirmând că şansele economiei elene de a redeveni competitivă ar fi astfel mai mari, relatează AFP.

RomaniaTV.net
25 feb. 2012, 18:05
Ministrul german de interne pledează pentru ieşirea Greciei din Zona euro

‘Nu mă refer la excluderea Greciei’ din Zona euro, a asigurat Hans-Peter Friedrich în săptămânalul Der Spiegel, ‘ci de crearea de stimulente pentru retragere care nu pot fi refuzate’. ‘În afara Uniunii europene monetare, şansele Greciei de a-şi reveni şi redeveni competitivă sunt fără îndoială mai mari decât dacă ar rămâne în Zona euro’, a mai spus ministrul de interne, membru al Uniunii Creştin-Sociale (CSU), aripa bavareză a partidului cancelarului Angela Merkel, Uniunea Creştin-Democrată /CDU/, scrie AGERPRES.

Angela Merkel, care doreşte menţinerea Greciei în Zona euro, trebuie să obţină luni aprobarea Bundestagului /Camera inferioară a Parlamentului federal german/ pentru cel mai recent plan de ajutorare a Greciei. La începutul lunii ianuarie, Merkel a repetat, alături de preşedintele francez Nicolas Sarkozy, dorinţa de a menţine Grecia în Zona euro, cu condiţia ca Atena să pună în aplicare reforme bugetare.