Ministrul interimar la Educaţie vrea să mărească numărul locurilor bugetate la facultate

Admiterea la facultate e încă o enigmă pentru că universităţile nu ştiu câte locuri vor scoate la concurs. Ministrul interimar al Educaţiei vrea să mărească numărul de locuri, redus cu 25% de fostul ministru, Cătălin Baba.

RomaniaTV.net
21 mai 2012, 13:05
Ministrul interimar la Educaţie vrea să mărească numărul locurilor bugetate la facultate

Pentru a rezolva problema locurilor pentru admiterea la facultate, ministrul interimar al Educaţiei, Liviu Pop, i-a invitat la discuţii pe predecesorii săi. Dintre aceştia, doar Ioan Mang a răspuns apelului. Daniel Funeriu a spus că nu vrea să stea lângă un plagiator, iar Cătălin Baba a motivat că are treabă la Cluj, acolo unde este profesor universitar.

La ieşirea din minister, după discuţiile cu actualul ministru, Ioan Mang a declarat că locurile în sistemul universitar ar trebui să fie mai multe faţă de anul trecut, luându-i în calcul şi pe acei absolvenţi de liceu care nu au reuşit să ia bacalaureatul anul trecut şi care vor participa la sesiunea din această vară.

De asemenea, a mai spus că nu crede că se va păstra sistemul de finanţare prin granturi propus de Cătălin Baba, ci finanţarea se va face în continuare pe locuri.