Ministrul Internelor: Fraţii Cămătaru vor fi găsiţi, sunt daţi în urmărire generală VIDEO

Ministrul Internelor, Ioan Rus, este convins că fraţii Cămătaru vor fi găsiţi, chiar dacă în acest moment poliţiştii nu reuşesc să dea de urma celor doi interlopi. Ministrul a declarat că Sile şi Nuţu Cămătaru sunt daţi în urmărire generală.

RomaniaTV.net
12 mai 2012, 09:11
Ministrul Internelor: Fraţii Cămătaru vor fi găsiţi, sunt daţi în urmărire generală VIDEO

„Fraţii sunt daţi în urmărire generală în acest moment şi căutaţi de poliţie. Vor fi găsiţi”, a declarat ministrul Ioan Rus.

Cu un mandat de aducere în mână, poliţiştii l-au căutat, vineri noapte, pe Sile Cămătaru, însă fără succes. Familia interlopului susţine că acesta a plecat din ţară, însă se va întoarce. Tot rude ale Cămăratilor spun că Nuţu Cămătaru urmează să se predea astăzi la Poliţia Capitalei.

Sile Cămătaru trebuia să se prezinte la Poliţia Capitalei pentru a fi încarcerat, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, vineri, condamnarea sa la 13 ani de închisoare. Cum nu s-a prezentat la poliţie, oamenii legii au făcut prima încercare la domiciliul din cartierul Ferentari, dar, cum interlopul nu a fost de găsit, au urmat alte locuri din Capitală şi din judeţul Ilfov.

Fraţii Ion şi Vasile Balint, cunoscuţi drept Nuţu şi Sile Cămătaru, au fost condamnaţi, vineri, de instanţa supremă, printr-o decizie definitivă, la şase şi, respectiv, 13 ani de închisoare, judecătorii menţinând, în cazul celor doi, sentinţa din faza inferioară a procesului.

Sile a făcut deja 7 ani şi jumătate, astfel încât ar mai avea de executat aproape 6 ani. Fratele său, Nuţu, ar putea scăpa şi el de condamnare dacă va solicita în instanţă contopirea pedepselor, mai ales că pe numele său nu a fost emis mandat de aducere. Alături de cei doi, în dosar au mai fost judecate alte 30 de persoane. Cu toţii sunt acuzaţi de cămătărie, proxenetism şi trafic de persoane.