IOAN RUS: Nu este criză guvernamentală, este o PROSTEALĂ românească care vine din gena noastră

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a declarat, miercuri seara, că România nu se află într-o criză guvernamentală şi că totul este "o prosteală românească care vine din gena noastră". Rus a lansat şi un atac la adresa preşedintelui Klaus Iohannis, care i-a cerut demisia premierului Victor Ponta.

10 iun. 2015, 20:35
IOAN RUS: Nu este criză guvernamentală, este o PROSTEALĂ românească care vine din gena noastră

Ioan Rus a declarat că Executivul funcţionează şi nu există, în opinia sa, o criză politică sau guvernamentală.

„Deocamdată nu este criză guvernamentală. Guvernul funcționează, deci toate funcțiile pe care le are prin Constituție și le îndeplinește. Actul guvernării este unul rezonabil, chiar bunișor, să spunem, nu excepțional. Nu este criză politică pentru că nu se întâmplă nimic spectaculos: e o moțiune de cenzură, o chestiune absolut firească, normală într-o democrație. Este o prosteală românească, atâta tot. Vine de la noi, din gena noastră, cred.

Adică, o parte dintre noi, românii, considerăm că trebuie dat jos Guvernul, în condițiile în care e creștere economică, s-au dublat alocațiile, s-a redus TVA-ul. Țara a început să funcționeze binișor, deci trebuie dat jos Guvernul„, a declarat Ioan Rus, potrivit digi24.ro

Ministrul a precizat că acuzațiile la adresa lui Victor Ponta nu vizează mandatul acestuia de premier: „Vorbim despre ce o fi făcut domnul Ponta acum șapte ani, când era avocat. Poate că trebuie să îl dăm afară din avocatură”.

CITEŞTE ŞI PONTA: Am luat în calcul demisia imediat ce am vorbit cu procurorul. Mă simt ca în vremurile cu BĂSESCU

Pe de altă parte, ministrul Transporturilor a vorbit despre lipsa unui „proiect național” al opoziției care, vineri, depune moțiunea de cenzură, dar şi al preşedintelui Klaus Iohannis.

Care este proiectul național pe care opoziția sau președintele l-a lansat în piață? Are acordul tuturor? Dacă îmi spuneți dumneavoastră acum, eu mă duc direct la Ponta acasă și nu plec de acolo până nu îl lămuresc să demisioneze, că încurcăm marile proiecte ale țării„, a declarat Ioan Rus.

Citeşte şi: KLAUS IOHANNIS: Este o zi TRISTĂ. Victor Ponta a ales să SACRIFICE interesul României pentru interesul propriu