Ministrul Ioana Bran: Rectificarea bugetară nu va afecta activitatea sportivă

Rectificarea bugetară nu va afecta activitatea sportivă, iar direcţiile judeţene de tineret şi sport din ţară vor mai primi sume după aprobarea rectificării, a declarat sâmbătă ministrul Tineretului şi Sportului, Ioana Bran, care a participat la festivitatea de premiere a concursurilor pentru copii din cadrul Rowmania Delta Triatlon.

RomaniaTV.net
25 aug. 2018, 12:25
Ministrul Ioana Bran: Rectificarea bugetară nu va afecta activitatea sportivă

„Vor fi anumite capitole bugetare unde vom avea un minus, dar nicidecum la activitate sportivă. Activitatea sportivă nu va fi afectată din punctul de vedere al bugetului”, a susţinut ministrul Ioana Bran, potrivit Agerpres.

Oficialul guvernamental a mai spus că, după aprobarea rectificării, în baza solicitărilor primite din partea direcţiilor judeţene pentru tineret şi sport (DJTS), se vor mai aloca sume atât pentru acoperirea cheltuielilor necesare funcţionării unor direcţii din judeţe, cât şi pentru susţinerea activităţilor sportive.

„După rectificare şi după ce vor fi stabilite foarte clar toate capitolele bugetare, fiecare direcţie va primi o sumă suplimentară pentru activitatea sportivă, în urma solicitărilor şi a analizei acestora, astfel încât activitatea sportivă să nu aibă de suferit”, a menţionat ministrul.

Ministrul Ioana Bran a participat, sâmbătă, pe malul lacului Ciuperca din municipiul Tulcea, alături de primarul municipiului Tulcea, Constantin Hogea, şi de campioana mondială la semimaraton, Elena Fidatov, la premierea câştigătorilor concursurilor desfăşurate în cadrul Rowmania Delta Triathlon şi a dat startul competiţiei de aquatlon la care au participat copii cu vârste cuprinse între 5 şi 13 ani.

În premieră anul acesta, Rowmania Delta Triathlon se desfăşoară cu o săptămână înainte de Festivalul internaţional al bărcilor cu vâsle Rowmania, iniţiat de Asociaţia Ivan Patzaichin-Mila 23. La evenimentul care se va încheia duminică participă circa 300 de sportivi profesionişti şi amatori.

Cupa europeană de triatlon pentru juniori este singurul eveniment sportiv de nivel internaţional de amploare găzduit anul acesta de judeţul Tulcea, din cauza bugetului DJTS redus cu circa 50% faţă de cel de anul trecut.