Ministrul Justiţiei SUSPENDĂ procedura de selecţie pentru funcţia de procuror general

Ana Birchall, ministrul interimar de la Justiţie, a anunțat că suspendă procedura de selectare a procurorului general până la numirea unui ministru cu drepturi depline la Justiție. De asemenea, a decis suspendarea procedurilor de selecţie pentru funcţia de procuror adjunct la Eurojust. Fostul procuror general Augustin Lazar s-a pensionat începând cu 27 aprilie.

RomaniaTV.net
30 apr. 2019, 07:45
Ministrul Justiţiei SUSPENDĂ procedura de selecţie pentru funcţia de procuror general

„Am decis revocarea următoarelor proceduri: procedura de selecţie a procurorului general şi procedura de selecţie a adjunctului la Eurojust”, a declarat Ana Birchall. 

După plecarea lui Tudorel Toader de la Ministerul de Justiţie procedura de selecţie a unui nou procuror general a rămas în aer. Procedura de selecţie pentru funcţia de procuror general s-a reluat după ce Tudorel Toader i-a respins pe toţi cei patru candidaţi şi a decis să reia procedura de selecţie. 

Secţia pentru procurori a CSM a decis delegarea lui Dimitrie Bogdan Licu în funcţia de procuror general interimar.  Adjunctul procurorului general a preluat conducerea Ministerului Public după ce mandatul lui Augustin Lazăr la Parchetul General s-a încheiat, în condiţiile în care preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de eliberare din funcţie – pensionare a lui Augustin Lazăr la data de 27 aprilie 2019, iar ministrul Justiţiei nu a reuşit să propună un înlocuitor.