Ministrul Justiţiei: 546 de persoane s-au infectat cu COVID-19 în instanţele din România, 3 au decedat

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă că 546 de persoane s-au infectat cu coronavirus în instanţele din România, trei au decedat iar cinci sunt în ATI.

RomaniaTV.net
10 nov. 2020, 12:21
Ministrul Justiţiei: 546 de persoane s-au infectat cu COVID-19 în instanţele din România, 3 au decedat

„Am fost în contact cu Curțile de Apel pe această temă a pandemiei. Discut permanent cu președinta CSM pe această temă.

Deocamdată din instanței avem 546 de persoane infectate din instanțe. 3 cazuri sunt în ATI. sunt înregistrate la nivel național trei decese ale unor persoane care au fost înregistrate în instanțe. Un caz la Bacău, Timișoara Iași. cu infarct.

Vreau să reamintesc faptul că în debutul acestei pandemii ,MJ a alocat fonduri materiale necesare pentru protecția instanțelor și parchetelor.

În orice caz efortul financiar al MJ pentur protecția instanțelor și parchetelor a fost de 35 de milioane de lei dați celor două tipuri de structuri.

Sigur că situația trebuie permanent tratată și cu măsuri, nu doar cu supraveghere. MJ e pregătit să intervină în limita competenșelor sale dacă după discuțiil ecu CSM se constată că e necesară intervenția legislativă pentru organizarea activităâii raportat la fiecare provocare a fiecărei instanțe”, a declarat Cătălin Predoiu.

Bilanţ coronavirus 10 noiembrie 2020. Cifre îngrijorătoare înaintea prelungirii stării de alertă

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, marţi,  7.304 de noi cazuri de coronavirus. Din păcate, avem un nou record negativ la decese, 177. De asemenea, la ATI se află 1.093 de pacienţi, un nou record.

Până astăzi, 10 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 314.295 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 211.408 pacienți au fost declarați vindecați.