Ministrul Justiției a refuzat să vorbească despre dosarul privind accidentul ministrului Lucian Bode

Ministrul Justiției, Stelian Ion, a refuzat să dea detalii despre stadiul dosarului întocmit în cazul accidentului rutier în care a fost implicat Lucian Bode, în prezent ministrul de Interne. 

07 ian. 2021, 13:02
Ministrul Justiției a refuzat să vorbească despre dosarul privind accidentul ministrului Lucian Bode
Ministrul Justiției a refuzat să vorbească despre dosarul privind accidentul ministrului Lucian Bode

Ministrul Justiției, Stelian Ion, a vrea să dea detalii despre stadiul dosarului întocmit în cazul accidentului rutier în care a fost implicat Lucian Bode.

„Mă vedeți pe mine ca pe Iancu Jianu?! În situații de genul acesta se fac anchete. Nu e rolul meu să mă bag în dosare. Să sun la Parchetul General și ce să spun? Dacă merg pe această linie (n. r.: să se intereseze de dosar) merg pe o linie foarte periculoasă. E posibl să se considere că e imixțiunea mea în actul de justiție și să fie o presiune asupra procurorului. Și eu fac parte din Executiv, n-am niciun rol. Dvs. ca jurnalist puteți pune întrebări: sunt legitime.

Este un dosar în anchetă. Este rolul Parchetului să comunice ceea ce trebuie să comunice. Vreau un sistem independent și care să facă dreptate. (…) Și dacă aș face vreodată o asemenea discuție (n.r.: să întrebe într-o ședință de Guvern care este stadiul dosarului lui Lucian Bode) este o discuție pur și simplu care nu trebuie făcută publică. Ca ministru al Justiției nu poți să faci asemenea intervenții. La nivel politic poți să ai o discuție”, a spus Stelian Ion, ministrul Justiției, la Aleph News.

Maşina cu care se deplasa fostul ministru al Transporturilor Lucian Bode a fost implicată într-un accident rutier anul trecut. După ce a depăşit pe linie continuă autoturisme aflate în coloană, maşina în care se afla ministrul s-a ciocnit cu un autoturism care circula regulamentar pe celălalt sens.

Pe imaginile surprinse de o cameră de pe casca unui motociclist se vede cum mașina oficială care circulă pe DN7, între Pitești și Râmnicu Vâlcea, sfidează toate regulile de circulație. Mai bine de un minut șoferul circulă pe contrasens, depășeste de mai multe ori coloane de mașini pe linie continuă și în curbe, iar la un moment dat se izbește de o mașină care venea din sens opus.

Citeşte şi: SCANDAL POLITIC în oglindă. PSD cere demisia ministrului Lucian Bode, după ce acesta a provocat un accident rutier

„Un autoturism al Serviciului de Protecție și Pază, aflat în misiune, cu semnalele acustice și luminoase pornite conform legii, a fost implicat într-un accident pe DN7, în județul Argeș.

Mașina, condusă de un angajat SPP, se deplasa pe acest drum în condiții de trafic extrem de agolmerat iar în zona localității Drăganu, a intrat în coliziune cu un alt autoturism. În urma impactului doar angajatul SPP a avut nevoie de investigații medicale, starea lui de sănătate fiind bună.

Serviciul de Protecție și Pază regretă disconfortul creat participanților la trafic”, a transmis SPP după accident.