Ministrul Justiţiei, despre cazul fetiţei din Baia de Aramă: E normal să rămână în România până la lămurirea tuturor aspectelor

Ministrul Justiţiei, Ana Birchall, a afirmat luni că va discuta cu procurorul general interimar, Bogdan Licu, dar şi cu magistraţii de la Secţia de Investigarea a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) pentru ca ''gesturi'' precum cele din cazul fetiţei adoptate din Baia de Aramă să nu se mai repete.

RomaniaTV.net
24 iun. 2019, 07:24
Ministrul Justiţiei, despre cazul fetiţei din Baia de Aramă: E normal să rămână în România până la lămurirea tuturor aspectelor

„Eu regret că am asistat la aşa ceva. Nu este permis. Nu voi tolera niciodată un asemenea abuz. Înţeleg că a şi confirmat existenţa unei anchete în curs. Din punctul meu de vedere, mi-aş dori să nu mai fie vreodată în România”, a spus Ana Birchall la intrarea în sediul CSM.

Întrebată dacă minora a fost dată în consemn la poliţia de frontieră, Birchall a precizat că nu ştie, dar că va oferi detalii presei imediat ce va fi informată.

„Pe noi ne interesează ca Sorina să fie bine. Este singurul lucru care mă interesează la acest moment. Voi vorbi şi cu procurorul general interimar şi voi vorbi şi cu colegii din Secţia specială, poate vorbesc în teritoriu pentru ca asemenea gesturi să nu se mai repete”, a explicat ea.

Birchall consideră că „este firesc” ca, până la momentul în care se lămureşte legalitatea procedurii de adopţie, fetiţa să rămână în România.

Poliţişti de la Serviciul de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Mehedinţi, însoţiţi de un procuror de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova, au descins vinerea trecută, dimineaţă, în casa unei familii din Baia de Aramă pentru a lua o fetiţă de 8 ani, dată în adopţie unui cuplu din SUA cu cetăţenie română.